Hollanda Polisi Kripto Para Hizmetinin Kurucusunu Tutukladı

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi kimliği belirsiz 29 yaşındaki bir adamın Amsterdam'da tutuklandığını açıkladı...


  • Kayıt: 12.08.2022 19:44:06 Güncelleme: 12.08.2022 19:48:47

Hollanda Polisi Kripto Para Hizmetinin Kurucusunu Tutukladı

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi kimliği belirsiz 29 yaşındaki bir adamın Amsterdam'da tutuklandığını açıkladı.

Ayı piyasasının ve çok sayıda iflas başvurusunun ortasında, Tornado Cash kripto para karıştırma hizmetinin adı manşetlerde yer aldı. Platform, bilgisayar korsanlarının uğrak noktası haline geldi. Ethereum tabanlı firma, kullanıcıların işlemlerin kaynağını gizlemesine izin verdiğinden önemli miktarda yasa dışı fon hizmetleri üzerinden taşınıyordu. ABD, platforma yaptırımlar uygulayarak misilleme yapma kararı aldı. Ancak Hollandalı yetkililer bir adım daha öne geçti ve kripto para karıştırma hizmetine dahil olduğundan şüphelenilen bir geliştiriciyi tutukladı.

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi [FIOD] kimliği belirsiz 29 yaşındaki bir adamın Amsterdam'da tutuklandığını ortaya koyan bir bildiri yayınladı. Açıklamada FIOD, geliştiricinin “merkezi olmayan Ethereum karıştırma hizmeti Tornado Cash aracılığıyla kripto para birimlerini karıştırarak cezai finansal akışları gizlemek ve kara para aklamayı kolaylaştırmaktan” şüphelenildiğini iddia ediyor.

Unutulmamalıdır ki tutuklama ilk olarak 10 Ağustos'ta gerçekleştir. Ancak bugün zanlı sorgu hakiminin huzuruna çıkarıldı. Şu anda Cumhuriyet Savcılığı ciddi dolandırıcılık, çevre suçları ve mal varlıklarına el koyma suçlarından soruşturma yapıyor.

koinbox/Osman Kolat