Hollanda'da On milyonlarca dolarlık Bitcoin aklayan kişi yakalanıp serbest bırakıldı!

Hollanda'da on milyonlarca dolarlık Bitcoin'i akladığı belirtilen bir kişi polis tarafından yakalandı ancak daha sonra serbest bırakıldı. Polis yaptığı açıklamada dün serbest bırakılan kişinin hala şüpheli konumunda olduğunu belirtti...


  • Kayıt: 14.09.2022 14:59:18 Güncelleme: 14.09.2022 14:59:18

Hollanda'da On milyonlarca dolarlık Bitcoin aklayan kişi yakalanıp serbest bırakıldı!

Açık kaynak Bitcoin cüzdanı olan Electrum Wallet’ın sahtesini yapan ve birçok kişiden toplamda on milyonlarca dolarlık Bitcoin çaldığı belirtilen bir kişi Hollanda’nın Utrecht kentinde yakalandı ancak dün serbest bırakıldı.

Polis yaptığı açıklamada, 39 yaşında olan bu kişinin serbest bırakılmasına rağmen hala şüpheli konumunda olduğunu belirtti. İsmi açıklanmayan şüphelinin evine baskın yapılırken, çalınan fonlara da el konulduğu bilgisi verildi.

Bitcoin’den Monero’ya çevirdi

Şüphelinin fonları çaldıktan sonra, işlem takibini zorlaştırmak için Bitcoin’leri gizlilik odaklı bir para birimi olan Monero’ya çevirdiği, bazen de bu işlemin tam tersini yaptığı belirtildi. Şüpheli, işlemler için anonim bir ağ olan merkeziyetsiz borsa Bisq’i kullandı. Polis ne kadarlık kripto para ele geçirildiği konusunda ise henüz bir bilgi vermezken, soruşturmanın Siber Suçlar Departmanı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere son olarak ABD tarafından yasaklanan Tornado Cash’in bir geliştiricisi de yine Hollanda’da tutuklanmıştı.