Hollanda Diyanet Vakfı, Hutbeleri üç dilde web sitesinde yayınlıyor

Hollanda Diyanet Vakfı’nın Cuma ve Bayram hutbelerini yazma ve değerlendirme heyeti, Lahey’de bulunan HDV Vakıf Merkezinde toplandı...


  • Kayıt: 14.09.2022 21:49:45 Güncelleme: 15.09.2022 10:52:18

Hollanda Diyanet Vakfı, Hutbeleri üç dilde web sitesinde yayınlıyor

Hollanda Diyanet Vakfı’nın Cuma ve Bayram hutbelerini yazma ve değerlendirme heyeti, Lahey’de bulunan HDV Vakıf Merkezinde toplandı.

Toplantıya HDV Hutbe Komisyonu Başkanı ve HDV Rijen İmam-ı Azam Camii Din Görevlisi Abdülhakim Ay, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, hutbe komisyonu üyeleri ve HDV Dini Tercümeler Uzmanı Ahmed Bulut katıldı.

Hutbe Komisyonu Başkanı Abdülhakim Ay’ın sunuculuğunu yaptığı toplantı, HDV Rotterdam Mevlana Camii Din Görevlisi Onur Artar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda hutbelerin misyonu, dili, hedefi, konuları, işleyişi, ideal kelime sayısı, tasarımı, muhtelif dillere tercümeleri ve bunun koordine edilişi, kullanılan kaynaklar ve daha fazla verimliliği üzerine müzakereler yapıldı. Hutbelerde gönüllere hitap eden sade ve anlaşılır bir dilin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı. Hutbe konularının Hollanda’da yaşayan Müslümanların maddi-manevi ihtiyaçları dikkate alınarak planlandığı ifade edildi. Ayrıca önümüzdeki dönemde din görevlileri arasında bir anket düzenleneceği kararlaştırıldı.

Komisyon tarafından yazılan hutbeler Türkçe, Arapça, Hollandaca ve Hollandaca özet olarak web sayfasında yayınlanmaktadır.

https://diyanet.nl/cuma-hutbeleri/

Lahey / Tarık OKAN