Çöp toplarken buldular! Hollanda Polisinden öğrencilere övgü dolu sözler

Hollanda'da Dünya Temizlik Günü kapsamında çöp toplamaya çıkan öğrencilerin bulduğu, öğretmenleri ve polisi harekete geçirdi. Polisten öğrencilere övgü dolu sözler geldi...


  • Kayıt: 18.09.2022 13:55:01 Güncelleme: 18.09.2022 13:55:01

Çöp toplarken buldular! Hollanda Polisinden öğrencilere övgü dolu sözler

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Kairos İlkokulu öğrencileri, Dünya Temizlik Günü kapsamında çöp toplamak için sokaklara çıktı. Öğretmenlerinin eşliğinde çöp toplayan öğrencilerden Saire, Wognumerplantsoen bölgesinde yer alan köprünün altında temizlik yaparken, Uzi model bir hafif makineli silah buldu.

Saire, bulduğu Uzi'yi götürüp öğretmenine teslim etti. Öğrencisinin bulduğu silah karşısında kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan öğretmen, polise haber verdi. Polisin sosyal medya platformu Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Neyse ki öğrenci eldivenlerini giyiyordu ve silahta parmak izi bırakmadı" ifadeleri yer aldı.

''SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ''

Öğrencilerin davranışını kutlayan polis ekipleri, "Bu özel ve tehlikeli bir durumdu. Saire, Mara, Toby ve diğer tüm öğrenciler çok iyi iş çıkardı. Sizinle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan polis, silahın kime ait olduğunun tespit edilemediğini ve daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın yürütülmeyeceğini duyurdu.

Çocuklara temizlik çalışmalarında eşlik eden öğretmenleri Levie Peek, polisin yaklaşımı sayesinde öğrencilerin tehlike altında hissetmediğini söyledi.