Hollanda'da sokak ortasında yanlışlıkla öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un katilleri yargı karşısına çıkıyor

Hollanda'da 6 Haziran 2020 tarihinde iş için gittiği Beuningen kentinde sabahın erken saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Trabzon doğumlu 3 çocuk babası iş insanı Mehmet Kılıçsoy'un katil şüphelirleri bugün mahkeme karşısına çıkartılacak...


  • Kayıt: 20.09.2022 11:00:08 Güncelleme: 20.09.2022 15:57:40

Hollanda'da sokak ortasında yanlışlıkla öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un katilleri yargı karşısına çıkıyor

Hollanda'da 6 Haziran 2020 tarihinde iş için gittiği Beuningen kentinde sabahın erken saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Trabzon doğumlu 3 çocuk babası iş insanı Mehmet Kılıçsoy'un katil şüphelirleri bugün mahkeme karşısına çıkartılacak. Aralarında 'Ölüm Makinesi' olarak bilinen Jomario D:'nin de bulunduğu zanlılar, savunmalarını Arnhem Mahkesi'nde yapacak. Duruşmaya, savcılığın yaptığı araştırma sonrasında yanlışlıkla öldürüldüğü orataya çıkan Trabzon - Araklılı Kılıçsoy'un ailesinin de katılması bekleniyor.

Çevresinde 'çok iyi kalpli insan, yardımsever' olarak bilinen Mehmet Kılıçsoy'un gözü yaşlı eşi Nebahat Kılıçsoy, eşinin suçsuz, günahsız bir şekilde yanlışlıkla öldürüldüğünün ortaya çıkması sonrası açılarını daha da arttırdığını söyleyerek "Cinayeti soruşturan Hollanda polisi, hemen hemen herşeyi ortaya çıkardı. Eşim, "ölüm makinesi' oarak adlandıırlan bir ekip tarafından yanlışlıkla öldürüldü. Aslında hedefleri başka birisiymiş. Ama kimin olduğunu açıklamadılar. Olay günü, çalıntı iki araçla bu silahlı saldırı gerçekleşti ve katiller son olarak kaçtıkları aracı Zaanstad bölgesinde yaktıkalrı oratya çıktı. Silahlı saldırının gerçekleştiği beyaz Volkswagen minibusün içeriinde de bu katillerin dna'sı bulundu. Artık, katillerin bunların olduğu hemen hemen kesinleşti. ne olduysa benim eşime oldu. Onu silahla öldürerek bizden kopardılar. Şimdi bu yargılama sonrası onların hak ettiği cezayı almalarını bekliyoruz. Umarım da öyle olur" diyerek 5 şüphelinin de ömür boyu hapis cezası almasını istedi.

Hollandapostası