AMSTERDAM THY MÜDÜRLÜĞÜNE ŞERAFETTİN EKİCİ GETİRİLDİ

Hollanda’daki seyahatçılar ve Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katıldığı ‘Veda ve Hoşgeldin’ seremonisinde duygulu anlar yaşandı...


  • Kayıt: 28.09.2022 11:44:54 Güncelleme: 28.09.2022 15:44:36

AMSTERDAM THY MÜDÜRLÜĞÜNE ŞERAFETTİN EKİCİ GETİRİLDİ

Başarılı Müdür Cengiz İnceosman Varşova’ya giderken, Tiflis’ten Şerafettin Ekici Amsterdam’a geldi.

Biri, Hollanda yolcu sayısını ikiye katladı, diğeri Gürcistan’a en çok yolcu taşıma ödülü aldı.

Hollanda THY’de son 6 yıldır görev yapan Cengiz İnceosman, çok zor şartlara rağmen yolcu sayısını ikiye katlarken, Gürcistan’da görev yapan Şerafettin Ekici de, ‘Gürcistan’a en çok yolcu taşıma’ ödülü aldı.

Cengiz İnceosman’ın, Hollanda’daki görev sürecinde, Türkiye’ye boykot ve pandemi talihsizlikleri yaşandığı halde, Türk Hava Yolları’na ilgide bir azalma olmadığı gibi, yolcu sayısında büyük bir patlama gerçekleşti.

Afbeelding met vloer, binnen, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

THY Tiflis Müdürü Şerafettin Ekici’ye, ‘Gürcistan’a en çok yolcu taşıyan hava yolu ödülü’ Rustavi 2 televizyonunun yayınladığı canlı yayında verilmişti.

Gürcistan’da görev yapan Şerafettin Ekici’nin elde ettiği başarı ise dillere destan nitelikteydi. Gürcistan’da faaliyet gösteren Rustavi 2 televizyon kanalının canlı yayınladığı, “Welcome To Georgia” adıyla düzenlenen turizm ödülleri töreninde bir konuşma yapan Gürcistan Havalimanları İdaresi Müdürü Tamar Archvadze, Gürcistan’da 2021 yılında en fazla yolcu taşıyan şirketin Türk Hava Yolları olduğunu açıklamıştı. Archvadze, programa katılan THY Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici’ye “en fazla yolcu taşıyan hava yolu şirketi” ödülünü vermişti.

‘VEDA’ VE ‘HOŞGELDİN’ SEREMONİSİ

Afbeelding met persoon, binnen, groep, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving

Cengiz İnceosman’a ‘veda’, Şerafettin Ekici’ye de ‘Hoşgeldin’ seremonisi, Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosumuz Engin Arıkan, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, Müsiad Hollanda başkanı Ali Köklü, Corendon CEO’su Atilay Uslu, seyahat acentesi sahipleri ve Türk Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile Corendon Oteli salonlarında yapıldı.

DUYGULU ANLAR

Polonya’nın Varşova kentine gitmek üzere veda konuşması yapan Cengiz İnceosman, Hollanda’daki görev sürecinde kendisine yardımcı olanlara teşekkür ederken zor ve duygulu anlar yaşadı. Görevi devralan Şerafettin Ekici de, İnceosman’ın yerini layıkı ile dolduracağını belirterek duygulu anları sürdürdü. Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli de, pandemi sonrası felç olan Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda aksamadan çalışan tek havayolu şirketinin THY olduğunu söyledi.

SEYAHATÇILARDAN HEDİYE VE ÖDÜL

Afbeelding met persoon, gekleed Automatisch gegenereerde beschrijving

Seremoniye katılan seyahat acenteleri adına söz alan Ahmet Kızıltepe, meslektaşlarından gelen çeşitli hediyeleri ve plaket ödüllerini verdiği İnceosman’a, “Sizi unutmayacağız” dedi.

İLGİ BÜYÜKTÜ

Halef-selef ve veda-kucaklaşma seremonisine Hollanda’nın dört bir yanından 300 konuk geldi.


Afbeelding met persoon, binnen, mensen, groep Automatisch gegenereerde beschrijving

3 saat sürmesi gereken seremoniye ilginin fazla olması, programın 4 saat sürmesine neden oldu.

MEDYA’YA TEŞEKKÜR

Hollanda’daki Türk medya mensuplarının, THY’ye göstermiş olduğu yakın ilgiye teşekkür eden Cengiz İnceosman, “Sizleri Varşova’da da bekliyorum” dedi.

İlhanKARAÇAY

Foto: Deniz ERKOCU