Nobel barış ödüllü rahibe 'çocuğa cinsel istismar' suçlaması

Vatikan, Doğu "çocuklara cinsel istismar"la suçlanan Nobel Barış Ödülü sahibi piskopos Belo'ya "çocuklarla görüşmesinin önlenmesi" tedbirinin uygulandığını açıkladı...


  • Kayıt: 30.09.2022 09:50:38 Güncelleme: 30.09.2022 09:59:23

Nobel barış ödüllü rahibe 'çocuğa cinsel istismar' suçlaması

- Nobel Barış Ödülü sahibi Katolik din adamı Carlos Filipe Ximenes Belo'ya, Doğu Timor Başpiskoposu olduğu yıllarda "çocuklara yönelik cinsel istismar"la suçlandı.

Vatikan'a yakın basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, Hollanda gazetesi De Groene, Belo'nun 1990'lı yıllarda reşit olmayan bazı kişilere yönelik suistimallerinin olduğunu, bazı kurbanların tanıklıklarıyla haberleştirdi. İsmini vermek istemeyen tanıklar, Belo'nun cinsel istismarlarına maruz kaldıklarını ifade etti. 

'DİSİPLİN' CEZASI VERİLDİ

AA'nın haberine göre Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni ise şu an 74 yaşında olan Belo'ya suçlamalar nedeniyle Eylül 2020'de bazı disiplin kısıtlamaları getirildiğini, Kasım 2021'de ise bu tedbirlerin daha da sıkılaştırıldığı bilgisini paylaştı. Bruni'nin sözünü ettiği disiplin tedbirlerinin, Belo'nun reşit olmayanlarla görüşmesinin önlenmesi olduğu belirtildi.

Kendisi de Doğu Timorlu olan Belo, 1996'da "ülkesindeki sorunların çözümü için verdiği mücadeleyle" Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.