Müsiad Hollanda 400’e yakın iş insanını Amsterdam’da buluşturdu

Müsiad Hollanda Networking etkinliği Corendon Village otelde gerçekleştirildi...


  • Kayıt: 02.10.2022 11:18:20 Güncelleme: 02.10.2022 13:47:23

Müsiad Hollanda 400’e yakın iş insanını Amsterdam’da buluşturdu

Müsiad Hollanda Networking etkinliği Corendon Village otelde gerçekleştirildi. Toplantıya başta T.C Büyükelçisi Şaban Dişli, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, T.C. Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Milletvekili ve YTB Alt komisyonu başkanı Zafer Sırakaya, UID Hollanda başkanı Hasan Tekten, HOTİAD genel başkanı Hikmet Gürcüoğlu, IGMG Kuzey Hollanda Milli Görüş Bölge Başkanı Mustafa Hamurcu, IGMG Güney Hollanda Milli Görüş Bölge Başkanı Mustafa Aktalan, TNOP Başkanı Durmuş Doğan, CHP Hollanda başkanı Bülent Çoban, Platform ve Kadın Dergisi genel yayın yönetmeni Ebubekir Turgut olmak üzere 400’e yakın iş insanı ve STK temsilcisi bir araya geldi. Proğram Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ali Köklü: Yine şanslıyız ki, Avrupa ekonomisi ve ticareti için hayati önem taşıyan bir ülkede faaliyetlerimizi yürütüyoruz

Açılış konuşmasını Müsiad Hollanda başkanı Ali Köklü yaptı. Köklü konuşmasında şu konulara değindi: Kıymetli misafirler, Sizlere ekonomiden, ticaretten ve değişen dünya düzeninden çok derinlere inerek uzun uzun bahsetmeyeceğim. Hepimiz nasıl bir dünyada, hangi şartlarda yaşadığımızın farkındayız. Hangi fırsatlara sahip olduğumuzu, ne gibi zorluklar ile karşılaştığımızı, kabiliyetlerimizi, güçlü yanlarımızı, yapabileceklerimizi ve yapamayacaklarımızı biliyoruz.

Köklü, Üzerinde durmak istediğim konular şunlarki; Buradaki siz değerli katılımcıları, büyük MÜSİAD ailesinin her bir kıymetli üyesini, iş insanlarını bugün bir araya getiren asıl nedenin tanımak, tanıştırmak, dostluk ve ticari işbirliklerinin zeminini hazırlamak istememizdir.

Köklü; Bütün iş çevrelerinde olduğu gibi gerçekleştirilecek temaslardan, kurulacak ilişkilerden beklentilerimiz olacaktır. Netwerk ağımızı genişleterek, işlerimize yansıtmak ve her alanda dahada başarılı olmak istiyoruz.

Daha çok üretmenin ve ticaretin yollarını arıyoruz. 

Ali Köklü; Kendi açımızdan yapmış oldugumuz hizmetlerin mutluluğunu yaşarken, Ülke ekonomilerinede katkılar sağlıyoruz. Bu noktada bizim şansımız ikiye katlanıyor. Artık memleketimiz olarak kabul ettigimiz Hollanda iş ekonomisinin içerisindeyiz. Burada katma değer üretebiliyoruz.

Ama, aynı zamanda Türkiye ve başka ülkelere yönelik projeler geliştirebiliyor, İş üretebiliyor ticari köprülerin kurulmasına vesile oluyoruz. Yine şanslıyız ki avrupa ekonomisi ve ticareti için hayati önem taşıyan bir ülkede faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Dünya ticaretinde ilk sıralarda yer alan, yabancı yatırımlarda önde gelen bir ülkedeyiz.

Ekonomi ve ticaretin, teknolojinin sayısız alanında ilham alabileceğimiz, Türkiyede'de en fazla yatırımcı şirket barındıran bir ülkenin parçasıyız. Son zamanlarda üretim ve iş gücünde zor süreçten geçen Hollanda için, bir üretim üssü olma yolunda ilerleyen ve karşılıklı ticari hacmin 12 milyar euro lara yaklaştığı, bölgesinde güçlü, söz sahibi ve merkez konumda olan, sonsuz fırsatlar sunan anavatan Türkiye’mizin imkanlarınıda göz ardı edemeyiz. 

Tüm bu imkanlardan doğan beklentilerimizi gerçekleştirmek için uygun fırsatlarada sahip olduğumuza inanıyorum. Bu açıdan baktığımız zaman MÜSİAD’ın bizler için ne ifade ettiğini daha iyi anlama fırsatı yakalayacağız.

Dış İlişkiler Komitesi ile global saha yapılanması bünyesinde, ekonomik ve ticari istihbarat sistematiğini geliştirmeye gayret ediyoruz’’ifadelerini kullandı.

Hollanda’da bulunan ve misafir olarak etkinliğe katılan genel başkan yardımcısı ve AK Parti milletvekili Vedat Demiröz yaptığı selamlama konuşmasında Müsiad Hollanda’nın düzenlediği bu etkinlikte iki ülke arasındaki dostluğun ve ticaretin önemine değindi….

Vedat Demiröz,“Müsiad ın düzenlediği bu güzel toplantıda aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünya da 2 yıl süren pandemi sonrası ve arkasından da başlayan Rusya Ukrayna savaşından sonra ekonomik olarak bazı sıkıntılar çekiyor. Öncelikli olarak ta Enerji konusu geliyor. Tüm ülkeleri ekonomik tedbirler almak zorunda bıraktı.

Türkiye olarak bizimde çalışmalarımız var ancak siz Hollanda'da yaşayan kardeşlerimizin çalışmalarını, üretimdeki gayretlerini, yeni teknolojileri takip edip bunu belkide hem Avrupanın diğer ülkelerinde hem de özellikle anavatan Türkiye de ki katma değerli ürünleri birlikte davranmak, birlikte üretmek ve birlikte kazanmak emellerini, amaçlarını canı gönülden destekliyorum.”dedi.

T.C Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli: Türk kökenli Hollandalı İş İnsanları Olarak E-Ticarete yönelmeniz gelecek açısından çok önemli

Son olarak kürsüye Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli geldi. Dişli, yaptığı konuşmada “Aslında bu toplantının amacı sayın başkanında söylediği gibi MÜSİAD’a üye kaydetmek değil, kendi aramızda iş imkanlarımızı nasıl arttırabiliriz, birbirimizi nasıl daha iyi tanırız.

Dünya ekonomisi sisteminde ortaya çıkan sıkıntılar var bu Covid ile başladı. Covid pandemisi nedeniyle bu mikrobun daha fazla yayılmaması için Dünya sağlık örgütü ve hükümetlerin kararı ile önce insandan insana temas kesildi. Bunun sonrasında gördükki insandan insana temas ticarette ne kadar önemliymiş.

Bu durum bize bazı yeni fırsatlarda doğurdu, Bunun en güzel örneği de ‘E’ ticaret. Direk ticaretin yavaşlaması ile Dünya genelinde ekonomik faaliyetlerde yavaşladı. Tam pandemiden çıktık bu sorunlardan kurtuluyoruz derken bu kez de Rusya Ukrayna savaşı patlak verdi.

Dünyadaki arz zinciri bir kez daha kırıldı. 

Her branşta üretim maliyetleri çok hızlı oranda artmaya başladı. En son olarak ta enerji arzında sıkıntılar anormal bir şekilde yüz gösterdi. Bizde yağmur duasına çıkılır, Avrupa da da bu kişı rahat geçirmek için heralde Güneş duasına çıkılması gerekecek.”dedi.

Daha sonra Kadın girişimcilerle ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve başkan yardımcısı Esra Toprak Demir girişimci hanımları kürsüye davet ederek çiçek taktimiyle renklenen akşamda Müsiad Hollanda kadın girişimcilerin öneminin altını çizdi.

Programda yeni üyelere rozetleri de takıldı.

Amsterdam / Hülya TAŞ

Fotograf: Deniz Erkocu