Hollanda’da özel okullara sıkı kurallar yolda

"Özel okul açmak için uygulanan mevcut kurallar yeterli değil ve özel okullar da kamu parasıyla finanse edilen okullara uygulanan kurallara uymak zorundadır" dedi...


  • Kayıt: 13.11.2022 10:37:06 Güncelleme: 13.11.2022 10:37:06

Hollanda’da özel okullara sıkı kurallar yolda

İlk ve Ortaöğretim Bakanı Dennis Wiersma, özel okullara uygulanan kurallarda değişiklik yapılması gerektiğini açıklayarak, "Özel okul açmak için uygulanan mevcut kurallar yeterli değil ve özel okullar da kamu parasıyla finanse edilen okullara uygulanan kurallara uymak zorundadır" dedi.

Temsilciler Meclisine yazılı olarak bir açıklama gönderen Wiersma, yapılacak yasal düzenleme ile birlikte önümüzdeki yıldan itibaren özel okullarla ilgili kurallarının sıkılaştırılmasını istedi. Geçmişte yaptığı açıklamalarda özel okullarla ilgili kuralların tekrar gözden geçirilmesi savunan Wiersma, “Söz konusu özel okulda olası bir endişe belirtisi varsa zamanında müdahale edilmesi önemlidir” diyerek dikkat çekmişti. Temsilciler Meclisine yazılı olarak bir açıklama gönderen İlk ve Ortaöğretim Bakanı Denis Wiersma, birkaç ay önce Almere’de açılan Demokrasi için Forum Partisi’nin Rönesans Okulu’nu ve geçen yıl Den Haag’da açılan Achterhuis Lisesini örnek gösterdi. Wiersma, özel okullara uygulanan kurallarda değişiklik yapılması gerektiğini tekrar vurgulayarak Hollanda anayasası ve Hollanda'da hangi norm ve değerlerin önemli olduğu hakkında özel okullar da daha fazla bilgi verilmesini içeren 'Vatandaşlık Eğitimi' derslerinin zorunluluğuna değindi.

İlk ve Ortaöğretim Bakanı Denis Wiersma, önümüzdeki yılın ortasına doğru Temsilciler Meclisine konu ile ilgili yasa tasarısını sunmayı hedefliyor.

Ahmet KORKMAZ / Aydınlık