Rotterdam Belediyesi'nden sonra Arnhem Belediyesi’de Türk Bayrağı Çekip Yarıya İndirdi

DENK Partisi Meclis Üyesinin teklifi üzerine Arnhem Belediyesi Türk bayrağı çekip yarıya indirdi...


  • Kayıt: 15.11.2022 17:14:01 Güncelleme: 15.11.2022 18:05:03

Rotterdam Belediyesi'nden sonra Arnhem Belediyesi’de Türk Bayrağı Çekip Yarıya İndirdi

DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta’nın, Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’a dün yapmış olduğu Türk bayrağının yarıya indirilmesi çağrısına, Belediye Başkanından yanıt gecikmedi.

Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, DENK Partisi Belediye Meclis Grubu Üyeleri ve Arnhemli 7 Türk sivil toplum kuruluşundan müteşekkil Arnhem Türk Platformu (TPA) yöneticileri ile birlikte, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek maksadıyla, Türk bayrağını göndere çekip, akabinde yarıya indirdiler.

Arnhem Belediye Meclisi DENK Grup Başkanı Yıldırım Usta yaptığı açıklamada: “Belediye Başkanı Marcouch’a, alicenaplığından ötürü teşekkür ederiz. Arnhem Türk Toplumu İstanbul’da gerçekleşen terör vahşetinden dolayı oldukça sarsılmış vaziyette.

Arnhem bünyesinde, anavatanlarıyla kuvvetli bir gönül bağı olan, büyük bir Türk toplumu barındırmaktadır. Bu güzelliği yaparak yüreklerine az da olsa bir ferahlık getirdiniz. Türk toplumu adına ziyadesiyle memnun olduğumu ifade etmek isterim”, dedi. Böylelikle DENK Partisinin çabaları neticesinde Arnhem, Rotterdam’dan sonra Türk bayrağını yarıya çeken ikinci Hollanda belediyesi oldu.

Arnhem / Tarık OKAN