Deventer Belediyesi de Türkiye’ye Destek için Bayrak Astı

Hollanda'da bazı belediyeler Türk bayrağını asıp yarıya kadar çekmeye devam ediyorlar...


  • Kayıt: 16.11.2022 12:20:31 Güncelleme: 16.11.2022 12:44:40

Deventer Belediyesi de Türkiye’ye Destek için Bayrak Astı

Terörü lanetlemek ve terörden zarar gören Türkiye'nin yanında olduklarını göstermek amacıyla son günlerde bazı Hollanda belediyeleri Türk bayrağını asıp yarıya kadar çekmeye devam ediyorlar.

Rotterdam, Arnhem, şehirlerden sonrada bugün yaklaşık 10 bin Türk'ün ikamet ettiği DEVENTER ve Bergen Op Zoom belediyelerinde bu sabah erken saatlerde belediye binasında bayrağımız yarıya kadar göndere çekildi.

Özellikle Denk Partisinden meclis üyesi Ahmet Kaya'nın girişimleriyle gerçekleşen bu güzel jest Deventer'de yaşayan Türkler arasında sevinçle karşılandı.

Bayrağı göndere çeken belediye başkanı Ron König yanında Denk Partisi adına Ahmet Kaya ve D66'dan Oğuzhan Akdemir törende hazır bulundular.

Belediye başkanı Rön König dergimize yaptığı açıklamada Terörü lanetlediğini ve Türkiye’nin acısını paylaşıyoruz dedi.

Meclis üyesi Ahmet Kaya (Denk) Türkiye’deki hain saldırıyı kınadığını ve terörü lanetlediğini söyledi.

Meclis üyesi Oğuzhan Akdemir (D66) şu açıklamada bulundu, "Bu acı süreçte yanımızda duran Deventer belediyesine Türk toplumumuz adına şükranlarımızı sunuyorum"

Bayrak akşam saatlerine kadar gönderde duracak ve böylece Deventer belediyeside diğer belediyelere örnek bir şekilde teröre karşı mücadele eden Türkiye’nin yanında olduklarını ve acılarını paylaştıklarını bu şekilde dile getirmiş oldular.

Deventer / Yaşar EREN