Amsterdam’da öğretmenler günü kutlandı

Hollanda Yaşayan Diller Vakfı Türkçe Bölümü ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü tarafından Öğretmenler günü kutlandı...


  • Kayıt: 27.11.2022 17:49:05 Güncelleme: 27.11.2022 17:49:05

Amsterdam’da öğretmenler günü kutlandı

Hollanda’nın çeşitli şehirlerinden katılan öğretmenler bu anlamlı akşamda bir araya geldiler. Eğitim Koordinatörü Canan Gönençay programın açılışını, öğretmenler ile birlikte istiklal Marşını söyleyerek yaptı. Öğretmenlere mikrofon verildi, kısaca kendilerini tanıtıp duygularını dile getirdiler.

Lahey Eğitim Müşaviri Miyase Kaya ile Amsterdam Eğitim Ataşesi Anıl Yılmaz kısa birer konuşma yaptığı programda Hollanda Eğitim sisteminde Türkçenin yeri ve güncel olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yaşayan Diller Vakfı Türkçe Bölümü Başkanı Mehmet Uz mikrofonu alarak Hollanda’da orta okul, lise sınavlarında Türkçenin önemini ve avantajlarını anlattı.

Mehmet Uz, İngilizce öğretmeni ve sınav uzmanı olarak eğitim veriyoruz. ‘’Bugün 24 Kasım Öğretmenler günününü kutluyorum. Aramızda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkçe bölüm başkanlığımızı son 12 yıldan beri rahmetli hocamız sayın Rahime Gürcü hocamızdan almış olduğumuz bayrağı taşımaya gayret ediyoruz. Hollanda’da 18 farklı yabancı dil temsil edilmektir. 103 yıldan beri Yaşayan Diller Vakfı çatısı altında herhangi bir kar amacı gütmeyen bir vakıf tarafından temsil edilen dillerden bitanesi de Türkçe’dir.

Türkçe modern yaşayan dillerden bitanesidir ve Hollanda’da konuşulmaktadır. Orta okullar ve Liselerde çocukların ve öğrencilerimizin seçmeli dil olarak Türkçe’yi seçme hakkı vardır bu konuda biz gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Yaşayan Diller Vakfında bulunma zorunluğumuzun sebebide budur’’ dedi.

Program sonunda Hamza Gürcü seslendirdiği ilahileriyle ve tef eşliğinde davetlilere keyifli ve güzel bir akşam yaşattı.

Amsterdam / Hülya TAŞ