Hollanda'nın en büyük Müslüman mezarlığı açıldı

Britanya Arabi'nin haberine göre Hollanda'nın ve Batı Avrupa'nın en büyük mezarlığı olarak kabul edilen ve 16 bin kişiyi defnetme kapasitesine sahip olan Müslümanlara özel mezarlık Hollanda'nın Arnhem şehrinde açıldı...


  • Kayıt: 16.01.2023 12:00:19 Güncelleme: 16.01.2023 12:00:19

Hollanda'nın en büyük Müslüman mezarlığı açıldı

Hollandalı Müslümanlardan oluşan "Mezarlık cemiyeti" adlı grup tarafından kurulan mezarlıkla Hollanda'da gömülmek isteyen Müslümanlara hizmet vermek amaçlanıyor.

Mezarlık cemiyeti kendi internet sitesinde Müslümanların defni ile ilgili her şeyin bu mezarlıkta İslami usullere göre yapıldığını kaydetti.

Mezarlığı açılmasında katkısı olanlardan Said Bohru'ya göre bu mezarlık Hollanda'daki Müslümanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bohru  "Hollanda yasalarına göre, yıllar sonra mezarların yok edilmesi mümkünken, Müslümanlara özel olan bu mezarlığın kurulmasıyla, İslam'la çelişen böyle bir konu ortadan kalkmış olacaktır." dedi.

Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, şehrinin Hollanda'nın en büyük Müslüman mezarlığına ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni mezarlığın bu şehrin Müslüman vatandaşlarının onlarca yıllık ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı.