PTN, Şaban Dişli onuruna veda akşamı düzenledi

Amsterdam Sortie Restoran’da düzenlenen yemekli programa Büyükelçi Şaban Dişli, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz ve PTN yöneticileri katıldı...


  • Kayıt: 17.01.2023 15:47:45 Güncelleme: 17.01.2023 18:12:55

PTN, Şaban Dişli onuruna veda akşamı düzenledi

Hollanda’da farklı çevrelerden Türk kurumlarının ülke temsilcileri ile, ortak çalışma zemininde aynı amaç doğrultusunda çalışma yapmak, ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmek için kurulan “Platform Turkse Nederlanders (PTN)”, Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, görev süresi bu ay sonunda bitecek olan T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli onuruna bir veda programı düzenledi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen program, Platform Koordinatörü Ahmet Duran’ın selamlama ve program takdim konuşması ile başladı.

Konuşmanın ardından herkese kendisini tanıtması için söz verildi.

Platform koordinatörlerinden Erim Uğurlu, kuruluşundan bu yana geçen 15 aylık süre içerisinde platformun yaptığı çalışmalar hakkında misafirleri bilgilendirdi.

Yapılan çalışmalar arasında şu bilgilere yer verildi:

– İstanbul’daki terör saldırılarını kınamak ve Türkiye’nin acısına ortak olmak amacıyla belediye binalarındaki bayrakların yas amaçlı yarıya indirilmesinden dolayı, belediyelere teşekkür mektubu gönderildi.

– Ankara Anlaşması’na yönelik başlatılan imza kampanyasına destek verildi…

– Adalet ve Eğitim Bakanlarına ve Amsterdam Belediye Başkanına keyfi uygulamalarından dolayı tepki mektupları yollandı…

– Irkçı örgüt PEGİDA’ya karşı yaptırım uygulaması için dilekçeler…

– Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yapılan çalışmalar ve girişimler…

Şaban Dişli: "Geniş bir tabana yayılarak hedeflerinize ulaşmak için gayret edeceksiniz"

Verilen bilgileri dikkatle dinleyen ve yapılan çalışmaların ne derece ehemmiyetli ve kıymetli olduğuna dikkat çeken Şaban Dişli şunlara değindi: “Bu oluşumla çok güzel, gerekli ve sağlam bir temel atıldı. Geniş bir tabana yayılarak hedeflerinize ulaşmak için gayret edeceksiniz. Birlik ve beraberliğinizi güçlendirerek yol alacaksınız. Burada bir düzen ve harmoni var. Bu ahengi muhafaza etmeye çalışacaksınız. Muhatap kurum olmanın gayreti içerisinde olacaksınız. Güzel dostluklar kurarak, insanlara ulaşacaksınız.

Bu çatı kuruluşu varlığını sürdürmeli ve insanlarımıza haklarını ve özgürlüklerinin sınırlarını bildirmeli, anlatmalıdır. Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşağa, gençliğe anlatmak, tanıtmak ve miras olarak bırakmanın uğraşı içerisinde olmalısınız. Girişimcilik ruhunu aşılamalı, eğitim çalışmalarınızın kalitesini yükseltmeli ve siyaset arenasında hakkıyla temsil edilmelisiniz.

Ben gidiyorum ancak hem gelecek olan arkadaşımız hem de göreve yeni başlayan Başkonsoloslarımız sizinle beraber olacaklardır.

Türkiye’ye geldiğinizde beni her zaman arayabilirsiniz. Böyle bir programla bizleri buluşturduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.  İyi haberlerinizi alacağımı umuyorum.”

Yenilen yemeğin ardından, PTN adına günün anısı için Büyükelçi Şaban Dişli’ye hediye takdim edildi.

Toplantıda, platformu oluşturan başkan ve yardımcıları söz alarak bundan sonraki çalışmalar hakkında düşüncelerini paylaştılar.

Yoğun bir gündemle toplanacak olan PTN yöneticileri, şubat ayı içerisinde yapılacak olan mutat toplantıyı, IGMG Güney Hollanda Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleştirme kararı alarak, geceyi sonlandırdılar.

Toplantıya katılan üyeler:

Toplantıya PTN’nin kurucuları ve üyeleri, Hollanda Türk Federasyon (HTF) Başkanı Murat Gedik, IGMG Kuzey Hollanda Bölge Başkanı Mustafa Hamurcu, Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TKIF) Başkanı Ömer Altay, IGMG Güney Hollanda Bölge Başkanı Mustafa Aktalan, Hollanda Türk İş Adamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Hollanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Köklü, Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu (TNOP) Başkanı Durmuş Doğan ve STK Yardımcıları,  Ramazan Kaya, Kenan Aslan, Ahmet Duran, Yavuz Yıldırım, Erim Uğurlu, Emin İskender katıldı.…

Şaban Dişli’ye hediye takdimi…

Amsterdam’da hizmet veren Sorti Restoran sahiplerinden Hasan Hüseyin Ulupınarlı ve Burhan Yıldırım, misafirleri güler yüzlü personeliyle ağırladı. Davetlilerin övgüler yağdırarak, takdir ve teşekkürlerini sunarak büyük bir memnuniyetle ayrıldığı gecede, mekân sahiplerin de, misafirlerin memnun ayrılışıyla yüzleri gülüyordu…