EUBA İş İnsanları Derneği yeni yıl resepsiyonu Utrecht’te gerçekleşti

Avrupa’nın bir çok ülkesinde aktif çalışmalar yürüten EUBA İş İnsanları Derneği Hollanda’nın Utrecht kentinde yeni yıl resepsiyonu düzenledi...


  • Kayıt: 19.01.2023 20:47:36 Güncelleme: 19.01.2023 21:31:53

EUBA İş İnsanları Derneği yeni yıl resepsiyonu Utrecht’te gerçekleşti

Programa, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Müsiad Hollanda Başkanı Ali Köklü, TNOP Başkanı Durmuş Doğan, Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Veysel Parlak, Denk Partisi Utrecht Belediyesi meclis üyesi Mahmut Sungur, Maastricht Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Mermi, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

EUBA Hollanda başkanı Hasan Aras: Hollanda EUBA olarak Hollanda genelinde yaklaşık 300 üyemiz bulunmaktadır

EUBA genel Sekreteri İskender Tosun tarafından sunulan programın Açılış konuşmasını EUBA Hollanda başkanı Hasan Aras yaptı:

“Değerli iş adamları, basın mensupları, kıymetli katılımcılar hepinize EUBA İş Adamları Derneği yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

2020 ve 2021 yıllarını yüzyılın salgını Kovid-19’un dünyadaki derin etkileri altında geçirirken 2022 yılı küresel ölçekte beklenmeyen sebeplerle de olsa büyük sıkıntılarla geçti. Evet zorlu bir çalışma yılını daha geride bıraktık.

2023 yılına tüm zorlukların, sıkıntıların aşılacağı yeni bir başlangıç olması ümidiyle giriyoruz.

EUBA İş Adamları Derneği 2005 yılında TÜMSİAD olarak Türkiye’de kuruldu, 2008 Hollanda’da ilk şubesini Cuijk şehrinde açtı. 2015 yılında Avrupa’da yeni bir yapılanmaya gidildi. EUBA, TÜMSİAD’dan ayrılarak Avrupa’nın şuan itibariyle sekiz ülkesinde yapılanmasını tamamlamış olarak hizmet vermektedir.

Hollanda EUBA olarak Hollanda genelinde yaklaşık 300 üyemiz bulunmaktadır. 

8 yıl içerisinde üyelerimize yönelik birçok bilgilendirme, seminerler, network akşamları gibi faaliyetlerimiz oldu. Değerli iş adamlarımızın problemlerini dinledik, çözüm için kafa yorduk.

Bu aksam burada olduğu gibi çeşitli organizasyonlarla platform oluşturup iş dünyasının insanlarını bir araya getirmek için çaba sarf ettik. Yine diğer STK’larla çeşitli vesilelerle bir araya geldik, istişarelerde bulunduk.

İnşallah 2023 yılında da sizlerle omuz omuza vererek, daha güçlü olacağımıza inanıyorum, geleceğe umutla bakıyorum.

Üyelerimize, ülkemize ve tüm işverenlere daha müreffeh, daha huzurlu, güven ve istikrar ile işlerini büyütüp geliştirecekleri yeni bir yıl olacağı umuduyla, 2023 yılının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bu vesile ile yeni yılınızı tebrik ediyorum. Tüm dileklerinizin, dualarınızın kabul olması için Allah’a niyaz ediyorum.”

T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy: Gönül bağınız olan Türkiye ile olan ilişkilerinizi kesmeden çok güzel işler yapıyorsunuz

T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy özetle şunlara değindi: “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Başarı hikayelerinizi dinledikçe de gurur duyuyorum. Bu ülkeye katma değeriniz çok büyük. Bu topluma önemli yerlerde hizmet ediyorsunuz. Gönül bağınız olan Türkiye ile olan ilişkilerinizi kesmeden çok güzel işler yapıyorsunuz.

İki toplumun da ticaret ve girişimci ruhu büyük olduğu için, çok iyi de anlaştığınızı görmekten dolayı memnunum. 2023 yılı ve sonrası hepimiz için çok dahi iyi bir süreç olacak. 

Burada başarı hikayelerini dinlediğimiz girişimcilerimizi ön plana getirmek ve rol modellerimizi öne çıkarmamız lazım. Gelecek nesil ve gençlerimizin bu başarılara öykünerek yol belirlemeleri lazım.” dedi.

Resepsiyon, sohbetlerle sona erdi.

Utrecht / Tarık OKAN

Foto: Deniz ErkocuUBA yeni üyelerinden Tahsin Yiğitsoy…

EUBA yeni üyelerinden Mehmet Eren…

Başarı hikâyesini paylaşan Gazi Korkmaz…

EUBA yeni üyelerinden Salih Aynacı…EUBA yeni üyelerinden Emin Barış…

Başarı hikâyesini paylaşan Aydın Tok