Kuranı Kerim değil, Hollanda Anayasası yırtıldı!

Hollanda anayasasının 137c sayılı kanununda, herhangi bir dine ve mensuplarına hakaret etmenin yasak olduğu belirtilmektedir. Hollanda anayasasının, din özgürlüğüne değer vermesi oldukça elzemdir...


  • Kayıt: 24.01.2023 15:33:06 Güncelleme: 24.01.2023 15:36:18

Kuranı Kerim değil, Hollanda Anayasası yırtıldı!

Tüm bunlara rağmen pazar günü ırkçı bir şahıs, Hollanda Parlemento binasının önünde, belediye başkanının müsaadesiyle Yüce kitabımız Kuranı Kerimi yırtmadığı yetmezmiş gibi, birde Yüce kitabımızı ayaklarının altına aldı.

Bu şahıs birkaç ay önce aynı eylemi Rotterdam şehrinde de uygulamak istedi ve Rotterdam belediye başkanı tarafından engellendi. Bu ırkçı şahsın yaptığı hareket Kur’an-ı Kerimi yırtmak değil, esasında Hollanda anayasasını yırtmaktır. Bu alçakça eylemi gerçekleştiren şahıssa göz yuman belediye başkanı, milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri en az bu şahıs kadar hatalı ve olanlardan sorumludur.

Bu eylemi görmezden gelen ve ses çıkarmayan siyasiler yakında her zamanki gibi seçim zamanında Müslümanların oylarına talip olacaklardır. Ancak Müslümanlar bu oyunların farkında ve bu korkak siyasilere soğuk bir duş verecektir.

Bizler her zaman olduğu gibi bundan sonrada her türlü haksızlığa karşı sesimizi çıkartacağız. Kimse Müslümanlara hakaret edemez. Hakaret edenlere karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz.

Son olarak bu eylemi gerçekleştiren ırkçılara bir mesajım var: sizin bu eylemleriniz sayesinde çokça Hollandalı Müslüman oluyor. İslam'a hizmet ettiğiniz için gurur duyabilirsiniz.

Yasin Makineli

Politikacı