UID Hollanda Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına sert tepki gösterdi

UID Hollanda Kur’an-ı Kerim’in yakılması ve yırtılmasına sert tepki göstererek Hollanda başbakanına açık çağrıda bulundu...


  • Kayıt: 25.01.2023 22:22:36 Güncelleme: 25.01.2023 22:22:36

UID Hollanda Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına sert tepki gösterdi

UID Hollanda olarak Kur'an-ı Kerim'in yakılması, yırtılması ve diğer her türlü gereksiz ve incitici nefret ifadelerine yönelik kaygılarımızı ve kınamalarımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Yıllardır Avrupa'da büyüyen Müslüman nefretine karşı uyarıda bulunuyoruz. Politikacılar tarafından yapısal ve toplu olarak hafife alınmakta ve küçümsenmektedir. İfade özgürlüğü kisvesi altında kurulu siyasi düzenin suskunluğuyla katlanarak artan nefret söylemi Müslüman toplum nezdinde büyük bir üzüntüye ve yanlış anlamalara neden oluyor.

Siyasi düzenin net bir sinyal vermemesi ve önlem almaması durumunda Müslümanlara karşı daha gereksiz ve nefret dolu eylemlerde bulunulacağına dair Müslüman toplum içinde büyük bir endişe var. İktidar partileri buna gözlerini ve kulaklarını kapadıkları veya başlarını çevirdikleri sürece, büyüyen Müslüman nefretinin daha da artmasından ve endişe verici tırmanışların kaçınılmaz hale gelmesinden korkuyoruz.

UID Hollanda olarak bizler, Müslümanlara yönelik artan nefretin hafife alınmaması gerektiğini ve toplumdaki her türlü tahrik ve Müslüman topluluğa yönelik ayrımcılığa karşı acilen aktif bir politika beklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

🇳🇱

PERSBERICHT

Wij als UID Nederland uiten hierbij wederom onze zorgen en afkeur over de koranverbranding, het verscheuren van de koran en alle andere vormen van onnodige en kwetsende haat uitingen.

Jarenlang waarschuwen wij voor de groeiende moslimhaat binnen Europa. Het wordt structureel en collectief onderschat en gebagatelliseerd door de politiek. De toename die versterkt wordt door de terughoudende houding van de gevestigde politieke orde, onder de mom van vrijheid van meningsuiting, zorgt voor veel verdriet en onbegrip onder de moslimgemeenschap.

De zorgen binnen de moslim gemeenschap is groot dat er meer onnodige en haatdragende acties richting de moslims zal plaatsvinden als de politieke orde geen duidelijke signaal afgeeft en geen maatregelen treft. Zolang de regerende partijen hun oren en ogen dichtdoen of hun hoofd hiervoor wegdraaien, vrezen wij dat de groeiende moslimhaat alleen maar zal toenemen en zorgwekkende escalaties onvermijdelijk worden.

Wij als UID Nederland willen hierbij nogmaals benadrukken dat de groeiende moslimhaat niet onderschat moet worden en direct actief beleid verwachten tegen alle vormen van ophitsing van de samenleving en discriminatie van de moslimgemeenschap.

Mark Rutte

Vera Bergkamp