Avrupadaki Çoğlulular Arabaşı Sofrasında Buluştu

Hollanda’da Yaşayan Karaman merkeze bağlı Çoğlulular Amsterdam'da Arabaşı sofrasında bir araya geldiler...


  • Kayıt: 05.02.2023 10:16:23 Güncelleme: 05.02.2023 14:08:34

Avrupadaki Çoğlulular Arabaşı Sofrasında Buluştu

Arabaşı Sofrası ve Kaynaşma Akşamı’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın değişik kentlerinde ikamet eden Çoğlulular vatandaşlar katıldı. Her sene yapılan etkinlik Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilmişti.

Bu sene yapılan programda tekrar bir araya gelen 120 civarında Çoğlulular Arabaşı sofrasında hasret giderdiler, sohbet ettiler.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan Avrupa Çoğlulular Derneği başkanı Necmettin Küçük, “Geleneksel hale getirdiğimiz bu programla, siz değerli köylülerimizle buluşalım istedik. Ulaşamadığımız hemşehrilerimize sizler vasıtasıyla ulaşmak istiyoruz. Sizlerden isteğimiz, programlarımıza katılmanız ve derneğimize sahip çıkmanızdır. Programımıza katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür eder, yeni başkanımıza görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri yeni başkanı belirledi. Buna göre Avrupa Çoğlulular Derneği'nin yeni başkanı Servet Canuylasi oldu.

Programda Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri ile bazı köy dernek başkanları ve STK temsilcileri de hazır bulundu.

Amsterdam / Furkan TURGUT