Almanya’da 1,89 Euro'ya satılan 1 adet salatalık sosyal medyada gündem oldu!

Almanya’da süpermarkette 1,89 Euro'ya satılan bir adet salatalığın fiyatı sosyal medyada gündem oldu...


  • Kayıt: 09.03.2023 16:16:47 Güncelleme: 09.03.2023 16:16:47

Almanya’da 1,89 Euro'ya satılan 1 adet salatalık sosyal medyada gündem oldu!

Almanya’da bir indirim mağazasında satılan 1 adet salatalığın fiyatını görenler şok oldu. Salatalığın fiyatı sosyal medyada gündem oldu. Bir Twitter kullanıcısı “Fiyatı görünce şok oldum. Bunlar daha önce altın suyuna batırılıp şimdi mi altın suyundan çıkarıldı. Fiyatı başka türlü açıklayamam” dedi. Bir başka kullanıcı ise eski fiyatlara vurgu yaparak, “Eskiden bu fiyatı söyleseydiniz salatalıklarla birlikte köyden kovulurdunuz. Lidl sadece fiyat açısından neyin uygun olduğunu test ediyor galiba” dedi.

“Salatalıklarla birlikte köyden kovulurdunuz”

Bir müşteri ise fiyatın normal olduğunu söyleyerek, “Yüksek fiyatların enflasyon dışında başka nedenleri de var. Salatalık şu anda mevsim sebzesi olarak sayılmıyor. Salatalığın hasat zamanı Haziran ayında başlıyor. Salatalıklar İspanya’dan geldiği için yılın bu dönemlerinde fiyatların artması normal” dedi.

“Kışın asla salatalık almıyoruz”

Başka bir Twitter kullanıcısı salatalığın karbon ayak izinin çok olduğunu ve sera gazı salınımı artırdığını söyleyerek, “Kışın asla salatalık almıyoruz. Fiyatı ne olursa olsun, tadı güzel değil ve kötü bir karbon ayak izine sahip onun için mevsimi dışında evimize sokmuyoruz. Mevsiminde ya da depolanabilir olanları yiyebilirsiniz” dedi.