Hollanda'nın Eşi Benzeri Olmayan Bir Ülke Olduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Gerçekler

Herkesin mutlaka bir gün ziyaret edip görmesi gereken Hollanda'yı ne kadar iyi tanıyorsunuz? Gelin hep birlikte Hollanda'nın kültürüne ve yaşamına yakından bir göz atalım...


  • Kayıt: 11.03.2023 11:14:12 Güncelleme: 11.03.2023 11:14:12

Hollanda'nın Eşi Benzeri Olmayan Bir Ülke Olduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Gerçekler

Herkesin mutlaka bir gün ziyaret edip görmesi gereken Hollanda'yı ne kadar iyi tanıyorsunuz? Gelin hep birlikte Hollanda'nın kültürüne ve yaşamına yakından bir göz atalım...👇

1. Hollandalılar dünyadaki en çok meyan şekeri tüketen ülke olarak biliniyor.

1. Hollandalılar dünyadaki en çok meyan şekeri tüketen ülke olarak biliniyor.Foto: www.reddit.com
Hollandalılar yılda kişi başı yaklaşık iki kilo meyan şekeri yiyorlar. Bu bir yılda ;yaklaşık 32 milyon kilo meyan şekeri tüketildiği anlamına geliyor. Aynı zamanda bu şekerin 80 den farklı çeşidi bulunuyor ve Hollanda'nın her yerinde satılıyor.

2. Hollanda'nın meşhur tahta ayakkabıları.

2. Hollanda'nın meşhur tahta ayakkabıları.

Hollanda'yı bir çift tahta ayakkabıdan daha çok simgeleyen pek çok şey bulamazsınız. Hollandalılar, ağır iş yaparken ayaklarını korumak için orta Çağ'dan beri bu sert ayakkabıları giyiyorlar. Bu ayakkabılar sağlam, su geçirmez ve temizlenmesi kolay oldukları için idealdi ancak günümüzde sadece hediyelik eşya olarak üretilip satılıyor.

3. Havuçların turuncu olmasının sebebi Hollandalılardır.

3. Havuçların turuncu olmasının sebebi Hollandalılardır.

10. Yüzyılda havuçlar aslen beyaz, mor veya soluk sarıydı. Ancak 17. yüzyılın üçüncü kralı William of Orange, Hollanda'nın bağımsızlığını kazanmaya yardım ettiğinden dolayı havuçlar turuncu yetiştirilmeye başlamıştı. Bunula birlikte turuncu renk popülerleşmeye başladı ve şu an Hollanda'nın resmi rengi olarak kalmayı başardı.

4. Hollandalıların her yere neredeyse bisikletle gittiğini biliyor muydunuz?

Hollanda'da 22 milyondan fazla bisiklet bulunuyor ve herkes gidecekleri yerlere  bisikletle gidiyor. Bisiklet sürmek Hollanda'daki yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediliyor ve belki ki bu yüzden dünyanın en sağlıklı ülkelerinden birisi olarak kabul ediliyor.

5. Hollanda'nın dörtte biri deniz seviyesinin altında.

5. Hollanda'nın dörtte biri deniz seviyesinin altında.

Hollanda'nın yüzde 26'sının deniz seviyesinin altında olduğunu düşünmek gerçekten ürpertici. Bu nüfusun yaklaşık yüzde 60'ının şu anda deniz seviyesinin 5 metre altında yaşadığı anlamına geliyor.

6. Laleler aslında Hollanda'ait değildir.

Bu bilgi sizi şaşırtabilir çünkü ister inanın ister inanmayın Hollanda'nın simgelerinden birisi olan lale tarihti Hollanda topraklarında yetişmiyordu. Bu rengarenk laleler 16. yüzyılda Türkiye'den ithal edilmişti ancak o zamandan beri Hollanda kültüründe önemli bir yer edinmiş ve simgelenmiştir.

7. Hollanda'da Roze Maandag adı verilen "pembe pazartesi" gününde neler oluyor?

7. Hollanda'da Roze Maandag adı verilen "pembe pazartesi" gününde neler oluyor?

Hollanda'da her yıl pazartesi günleri eşcinsel bireyler için bir gün düzenleniyor. Düzenlenen bu festivalde herkes pembe giyinip eşcinsel olduğunu belli ediyor.

8. Hollanda'nın geleneksel bayramı Sinterklaas.
8. Hollanda'nın geleneksel bayramı Sinterklaas.

Sinterklaas, Santa Claus'la ile karıştırılıyor olabilir. Ancak Sinterklaas'ın gelişi Hollandalı çocuklara adete bayram havası yaratıyor. Bunun sebebi de çocuklara hediye ve şeker dağıtmasından kaynaklanıyor. Bu bayramları 5 Aralık'ta kutlanıyor ve Sinterklaas yanında yüzleri siyaha boyanmış adamlarla geliyor.

9. Hollandalılar dünyanın en uzun insanları olarak kabul ediliyor.

Hollandalıların ortalama boyları 175 cm olarak ölçülmüştür. Aynı zamanda Hollandalı erkeklerin boyu ortalama 182 cm ile dünyanın en uzun erkekleridir.

Çağlar Sarar/Onedio