Türkiye'deki depremzedeler için Amsterdam'da sessiz yürüyüş programı organize edildi

Amsterdam Nieuw West Belediyesi'nin bünyesinde bulunan dört kurum, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremde ölenlerin anısına ''sessiz yürüyüş'' programı düzenlediler...


  • Kayıt: 21.03.2023 17:39:53 Güncelleme: 21.03.2023 17:39:53

Türkiye'deki depremzedeler için Amsterdam'da sessiz yürüyüş programı organize edildi

Sırasıyla Netwerk informele zorg nieuw-west, interreligieus netwerk nieuw-west, Laat het van twee kanten komen ve We zijn Plein 40-45 isimli kurumların ortaklaşa düzenlediği programa Kümbet Vakfı'nın da büyük katkısı oldu.

Programa T.C Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, Amsterdam Nieuw-West bölgesi yönetim kurulu üyesi Avukat Nazmi Türkkol, Amsterdam Belediye Meclis üyesi Süleyman Koyuncu, Kümbet Vakfı Başkanı Bekir Baş, Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Başkanı Hikmet Karakış ve bölge halkı katıldı.

Amsterdam Kümbet Vakfı'nda toplanıp buradan hareket eden kafile, yaklaşık yarım saatlik yürüyüşün ardından Plein 40-45'e ulaştı. 1952 yılında yapılan ve 1961'den beri bu meydanda bulunan Özgürlük anıtı'nın önünde yaklaşık yarım saat süren kısa konuşmaların ardından Glazenhuis'te depremde hayatını kaybedenlerin anısına beyaz gül bırakıldı. Çay ve kahve ikramının ardından programa son verildi.

Platform Dergisi'ne açıklamada bulunan T.C. Amsterdam Başkonsolusu M. Burak Ersoy; '' Amsterdam Nieuw West Belediyesi'nin ve burada faaliyet gösteren Türk Sivil Kuruluşlarının katkılarıyla Türkiye'de ve Suriye'de meydana gelen deprem sonrasında hayatını kaybedenler için bir sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Ben de bu etkinliğe davet edildim ve katılmaktan memnuniyet duydum. Bu vesileyle Türkiye'de hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Şu ana kadar Türkiye ve Suriye'de depremden dolayı kayıtlı olarak vefat eden kişi sayısı 56 bin oldu. Çoğu vatandaşımız evlerini kaybettiler ve geçici barınaklarda ikamet ediyorlar. Bu insanların uzun vadede desteğe ve yardıma ihtiyaçları olacak. Bu nedenle toplumların Türkiye'ye olan desteğinin sürmesi çok önemli. Bu gibi etkinlikler konunun canlı tutulması açısında çok faydalı. Bunun için bu tür etkinlikleri destekliyoruz.'' dedi.

Haber: Savaş Büyük Tipi / Amsterdam