Hollanda'da tanınan simalardan Cezmi Doğaner Adana'da CHP'den aday adayı oldu

Doğaner, “Batı Avrupalı Sosyal Demokratlarla ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla sağlıklı ilişki kurmanın tek yolu CHP’ de Avrupalı Türklerin temsilcilerine yer verilmesinden geçer” dedi...


  • Kayıt: 26.03.2023 15:16:07 Güncelleme: 26.03.2023 15:16:07

Hollanda'da tanınan simalardan Cezmi Doğaner Adana'da CHP'den aday adayı oldu

Avrupa Sosyal Demokrat Eylem Platformu Başkanı Cezmi Doğaner, CHP’den Adana Milletvekilliğine aday adayı oldu.

Doğaner, Avrupa’da yaklaşık 7 milyon civarında Türk vatandaşı yaşadığını, bunun 700 bininin Hollanda, 400 bininin ise İsviçre de yaşadığını belirterek, “CHP’ nin Türkiye’nin yenileşme ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma Felsefesi; Sosyal Demokrasinin evrensel ilkelerinin ulusal gerçeklere uygun yorumu; Avrupa solu ile onurlu karşılıklı çıkar ve güvene bağlı ilişkilerini yürütebilecek birikimi, deneyimi ve kadrosu var. Başarmak için harekete geçmesi beklenmektedir. Bu hareket kapsamında Avrupa’daki uzman potansiyelden kesinlikle yararlanılmalıdır. Batı Avrupalı Sosyal Demokratlarla ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla sağlıklı ilişki kurmanın tek yolu CHP’ de Avrupalı Türklerin temsilcilerine yer verilmesinden geçer. Bizler artık sahip çıkılma aşamasını arkada bıraktık temsil edebilme ve de edilme bilincine ulaştık” dediler.

İsviçre den Sosyal Demokrat parti eski Milletvekili Mehmet Turan ise, “TBMM meclisine Hollanda’dan Cezmi Doğaner arkadaşımızın seçilmesini istiyoruz. Avrupalı Türkler olarak destekliyoruz” şeklinde konuştu.

CEZMİ DOĞANER KİMDİR?

Avrupa Sosyal Demokrat Eylem Platformu Başkanı.CHP gençlik kollarında çeşitli görevler yaptı. TMGT (Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı) Adana Bölge Başkanlığı yaptı. PvdA-Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi 30 yıl çeşitli kademelerde yönetim de bulundu.

Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyal Demokrat Partisi (PES) delegesi oldu.

CHP ve Sosyal Demokrasi üzerine yazıları, çevirileri ve çalışmaları var.