Hollanda’da Türkiye seçimleri için ikinci günde 47.283 kişi oy kullandı

Hollanda’daki Türk vatandaşları, başkent Amsterdam ile Lahey ve Deventer kentlerinde yerel saat ile 08.00'den itibaren Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullanmaya devam ediyor...


  • Kayıt: 21.05.2023 21:57:24 Güncelleme: 21.05.2023 22:06:23

Hollanda’da Türkiye seçimleri için ikinci günde 47.283 kişi oy kullandı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında ikinci tur için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçmenler, farklı ülkelerde oy kullanmaya devam ediyor.

- Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışında oy kullananların sayısı 1 milyonu geçti!

21 Mayıs seçimin ikinci gününde Hollanda’nın Lahey, Amsterdam, Deventer ve Eindhoven kentinde toplam 47.283 seçmen oy kullandı.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ile oy verme işlemlerinin ikinci gününde Lahey'de oyunu kullandı. Büyükelçi Ünal, "Bildiğiniz gibi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Hollanda'da dün başladık ve 5 gün boyunca devam edeceğiz. Bu 5 gün boyunca bütün başkonsolosluklarımız dört yerde sandıklarını yine açtılar. Dünden bu yana yine vatandaşımızın çok yoğun bir teveccühü ve oy kullanmak için gelişinin arttığını görüyoruz. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Geçen sefer de belirtmiş olduğum üzere şimdiye kadar yaptığımız tüm seçimlerdeki katılım oranları hep daha da artarak yükseldi. Birinci turda da keza önceki yıllara göre daha yüksek bir katılım oranı olduğunu büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Bu defa da seçimlerin Hollanda'daki 4 merkezde başarılı bir şekilde sorunsuz tamamlanmasını temenni ediyoruz. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Amsterdam/Furkan TURGUT