IGMG Kuzey Hollanda Kadınlar Teşkilatı, Bosna Hersek turu düzenledi

IGMG Kuzey Hollanda Kadınlar Teşkilatı Eğitim Başkanlığı olarak, 50 kişilik öğrenci grubumuzla birlikte Bosna Hersek’e bir ziyaret gerçekleştirdik..


  • Kayıt: 26.05.2023 12:46:43 Güncelleme: 26.05.2023 12:46:43

IGMG Kuzey Hollanda Kadınlar Teşkilatı, Bosna Hersek turu düzenledi

Bu, bizim için, her şeyden önce bir vefa borcuydu. Ziyaret ettiğimiz yerlerdeki tabiat güzelliği büyüleyiciydi ve çevrede yeşilin tüm tonlarını görebilmek mümkündü. Tarihi yapılarına ve mimariye aşina olduğumuz, hiç yabancılık çekmediğimiz bir atmosfer içindeydik. Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında yapılan Mostar Köprüsü, Anadolu’dan gelen dervişler tarafından kurulduğu düşünülen Blagay Tekkesi ve bölgenin Müslümanlaşmasında önemli rol oynamış daha birçok güzellik karşısında hayranlığımızı gizleyemedik.

Ancak tüm bunlara rağmen acılarını da içinde barındıran bir ülke burası. Avrupa’nın ortasında büyük bir soykırım yaşayan Bosna Hersek’te, savaşın üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala bu büyük yıkımın izlerini binalarda, sokaklarda ve insanların yüzlerinde görmek mümkün. Bosnalılar, yaşadıkları bunca zulme rağmen Müslümanlıklarını muhafaza etmiş güçlü ve dirençli bir millet olarak dimdik ayaktalar.

Amsterdam / Ceylan SAV-TEKTAŞ