Hollanda’daki her altı okuldan birinde öğrencilere “ücretsiz yemek” veriliyor

Kızılhaç’ın bildirdiğine göre; Hollanda’daki her altı okuldan biri, öğrencilere ücretsiz yemek sunuyor. Bu da, ülkedeki 1.302 okulun, ihtiyaç sahibi öğrenciler için ücretsiz yemek sağladığı anlamına geliyor...


  • Kayıt: 26.05.2023 13:05:38 Güncelleme: 26.05.2023 13:05:38

Hollanda’daki her altı okuldan birinde öğrencilere “ücretsiz yemek” veriliyor

Bu okullar; ilk ve orta öğretim okulları ile özel eğitim veren okullardan oluşuyor. Bu okullardaki ihtiyaç sahibi öğrenciler, her yıl mart ayının sonundan itibaren ücretsiz okul yemeği programına kaydolabiliyor. Bazı okullar ise şimdiden yemek dağıtmaya ve alışveriş kartı vermeye başladı. Öğrencilerinin en az %30'unun, gelir düzeyi düşük ailelerden geldiği okullarda 300.000 öğrenci bu olanaktan yararlanıyor.

Bu proje, Kızıl Haç ve Gençlik Eğitim Fonu tarafından hayata geçirildi. Bu yıl okul yemekleri için 100 milyon avroluk bir bütçe ayrıldı.

Katılımcı okullardaki öğrenciler, “okulda yemek” ve “evde yemek” seçenekleri arasında seçim yapabiliyor. İlk seçenekte okul, öğrenci başına haftalık 9 avroluk bir destek alıyor. “Evde yemek” seçeneği ile de ihtiyacı olan öğrenci velileri, çocuk başına haftalık 11 avro değerinde bir alışveriş kartı alıyor.

Amsterdam / Furkan TURGUT