Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı'ndan Platform ve Kadın Dergisi'ne Göçün 60. Yılında Plaket!

Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı, Hollanda'ya göçün 60. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, Platform ve Kadın Dergisi Ailesi'ne göçmenlerin entegrasyonuna ve toplumsal uyumuna, Hollanda'da Türkçenin yaşatılmasına 27 senedir yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi...


  • Kayıt: 17.04.2024 10:30:12 Güncelleme: 17.04.2024 10:39:25

Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı'ndan Platform ve Kadın Dergisi'ne Göçün 60. Yılında Plaket!

Tören, Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı'nın binasında gerçekleşti. Törene T.C Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Deventer Çalışma ve Güvenlik Ateşesi Burak Çağatay Doğan, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü, Platform ve Kadın Dergisi Ailesi'nin temsilcileri, Vakfın yetkilileri, birinci nesil göçmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı Başkanı Ramazan Kaya Platform ve Kadın Dergisi Ailesi'nin Hollanda'daki göçmenlerin entegrasyonuna ve toplumsal uyumuna, Hollanda'da Türkçenin yaşatılmasına yaptıkları katkılardan övgüyle bahsetti. Başkan Ramazan Kaya şunları söyledi:

"Platform ve Kadın Dergisi Ailesi, 27 senedir Hollanda'da göçmenlerin sesini duyurmak ve onların sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyor. Göçmenlerin entegrasyonuna ve toplumsal uyumuna önemli katkılarda bulundular. Hollanda'da Türkçenin yaşatılması için de büyük emek sarf ettiler. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor ve çalışmalarının devamını diliyoruz."

Platform ve Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebubekir Turgut ise konuşmasında şunları söyledi:

"Hollanda'ya göç eden ikinci nesilden biri olarak, göçmenlerin yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri biliyorum. Platform ve Kadın Dergisi Ailesi olarak bu zorlukları hafifletmek ve göçmenlerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Göçmenlerin entegrasyonuna ve toplumsal uyumuna katkıda bulunmak,

Hollanda'da Türkçenin yaşatılması için çaba göstermek bizim için onurlu bir görevdir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Törende konuşmaların ardından Platform ve Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebubekir Turgut'a plaket takdim edildi.

Amsterdam