GÖÇÜN 60. YILI: Amsterdam'da Gurur ve Anılar Gecesi!

Türkiye Hollanda İşgücü Anlaşması'nın 60. yıl dönümü vesilesiyle Amsterdam Esnaflar Birliği tarafından düzenlenen özel gecede, Hollanda'ya göç eden ilk nesil büyüklerimizin onurlandırıldığı ve 60 yıllık bir geçmişe ışık tutuldu...


  • Kayıt: 19.04.2024 20:50:48 Güncelleme: 19.04.2024 21:28:14

GÖÇÜN 60. YILI: Amsterdam'da Gurur ve Anılar Gecesi!

Türkiye Hollanda İşgücü Anlaşması'nın 60. yıl dönümü vesilesiyle Amsterdam Esnaflar Birliği tarafından düzenlenen özel gecede, Hollanda'ya göç eden ilk nesil büyüklerimizin onurlandırıldığı ve 60 yıllık bir geçmişe ışık tutuldu.

Kuran Tilaveti ile Başlayan Anılar Gecesi

Açılış Kuran tilaveti ile başlayan gecede, Amsterdam Esnaflar Birliği Başkanı Ramazan Kaya, bir konuşma yaparak göçmenlerin emeğinin ve fedakarlığının altını çizdi.

Resmi Konuklar ve Davetliler Gecede Buluştu

T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, T.C. Lahey Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, T.C. Deventer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Burak Çağatay Doğan, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü, Amsterdam west Belediyesinden Av. Nazmi Türkkol ,basın mensupları, cami başkanları, din görevlileri, iş insanları ve davetliler gecede bir araya geldi.

Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

Amsterdam Esnaflar Birliği salonunda birinci nesile ait fotoğraflar sergilendi ve büyük ilgi gördü.

Fotoğraflar, göçmenlerin Hollanda'daki ilk yıllarına, yaşadıkları zorluklara ve başarılarına dair duygusal görüntüler sunarak geçmişe bir yolculuk imkanı verdi.

Birinci Nesil Kur'an-ı Kerim ile Ödüllendirildi

Toplumun zenginliği ve geleceğinin mimarları olan birinci nesil göçmenlere gecede, Kur'an-ı Kerim ile ödüllendirildiler. Birinci nesil göçmenler, Hollanda'ya ilk geldiklerinde yaşadıkları ilginç hikayeleri duygusal anılarla paylaştılar. Hikayelerde göçün zorlukları, gurbeti hissetmenin acısı ve yeni bir hayata başlamanın heyecanı yer aldı.

Konuşmalar ve Plaket Töreni

Günün önemine binaen T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, T.C. Lahey Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, T.C. Deventer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Burak Çağatay Doğan ve MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü, Amsterdam west Belediyesinden Av. Nazmi Türkkol göçmenlerin Hollanda Türk toplumuna yaptıkları katkılar hakkında konuşmalar yaptılar.

Müsiad Hollanda Başkanı Ali Köklü

Konuşmaların ardından Hollanda Türk toplumuna katkılarından dolayı plaket takdimi gerçekleştirildi.

Hollanda'ya ve Türk toplumuna yaptıkları katkının önemini bir kez daha vurgulamıştır

Amsterdam Esnaflar Birliği tarafından düzenlenen bu özel gece, Türkiye Hollanda İşgücü Anlaşması'nın 60. yıl dönümünü anlamlı bir şekilde kutlarken, Hollanda'ya göç eden ilk nesil büyüklerimizin fedakarlıklarını ve başarılarını da onurlandırmıştır. Gecede paylaşılan anılar ve duygular, göçmenlerin Hollanda'ya ve Türk toplumuna yaptıkları katkının önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Gece İkramlarla Son Buldu

Anılarla dolu gecenin sonunda, katılımcılara ikramlar sunularak program sona erdi.

Amsterdam