Cumhurbaşkanlığı’nda Down Sendromlu Çocuklara Özel Program: Hollanda Beyazay Derneği de Katıldı


  • Kayıt: 22.03.2025 16:48:42 Güncelleme: 22.03.2025 18:03:06

Cumhurbaşkanlığı’nda Down Sendromlu Çocuklara Özel Program: Hollanda Beyazay Derneği de Katıldı

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında İstanbul’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı özel programına, Hollanda Beyazay Derneği yönetimi ve özel misafirleri de katılım sağladı.

Programa, Dernek Başkanı Fikret Gür ve Aynur Gül Çakır’ın yanı sıra Gökhan Bayhan, Ayşe Yavuz ve Hatice Güçlü de eşlik etti. Hollanda’dan gelen üç down sendromlu çocuğun aileleri de bu anlamlı buluşmada yer aldı. Özel çocuklar, gün boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birebir sohbet etme fırsatı yakalayarak keyifli anlar yaşadı. 

Bu sıcak ve samimi buluşma, hem aileler hem de katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu.

Programa katılan bir diğer isim ise Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ydı. Kaya, çocuklarla yakından ilgilenerek ailelerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Etkinliğin sürpriz konuğu ise dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil oldu. Özil, çocuklarla yakından ilgilenip onlarla fotoğraf çekilerek programa renk kattı.

İftar Programında Kardeşlik ve Dayanışma Vurgusu

Cumhurbaşkanlığı programının ardından Hollanda Beyazay Derneği ailesi, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın önderliğinde ve Halkla İlişkiler Müdürü Davut Balcan’ın eşliğinde Siyavuşpaşa Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Oruçlar birlikte açılırken, kardeşlik ve dayanışma duyguları bir kez daha pekişti. İftar buluşması, katılımcılar arasında sıcak ve samimi bir atmosferin oluşmasına vesile oldu.