Hollanda'da Apandisiti Patlayan Hasta Kayseri'de Ameliyat Oldu

Rana Özçay (10), ailesi ile Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yaşıyor.


  • Kayıt: 12.09.2012 13:07:00 Güncelleme: 12.09.2012 13:07:00

Rana Özçay (10), ailesi ile Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yaşıyor.

Kayseri'ye gelmeden 10 gün önce şiddetli karın ağrısı şikayeti ile Amsterdam'daki aile hekimlerine başvurdu. Oradaki tedavi sonrasında da şikayetlerinde azalma olmadı. Kayseri'ye geldiğinde karın ağrısı, kusma, iştahsızlık şikayetleri devam ettiği için ailesi tarafından Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne getirilen Özçay, yapılan tetkikler sonrası, acil cerrahi müdahale gerektiren karın muayene bulgularının olduğu (patlamış apandisit) ve karnında apselerin oluştuğu tespit edildi.

 

Rana Özçay'a, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Harun Reşit Ayangil ve ekibi tarafından yapılan cerrahide çok sayıda apse drenajı, apendektomi, yaygın barsak yapışıklıklarının açılması (bridektomi) işlemleri yapıldı. Dr. Ayangil, yapılan operasyonla ilgili şunları söyledi: "Hastamız bize başvurduğunda karın ağrısı, kusma ve iştahsızlığı devam ediyordu. Yapılan tetkiklerde apandisitin patladığı, bu nedenle karnında apselerin oluştuğu, barsaklarında yaygın yapışıklıkların meydana geldiği tespit edildi. Yaklaşık 5 saat süren operasyon gayet başarılı geçti. Hastamızı, operasyon sonrası 2 gün yoğun bakımda olmak üzere toplamda 12 gün gibi bu vakaya göre kısa bir sürede hastaneden taburcu ettik. Hastamıza bol bol yürüyüş ve bol proteinlerden oluşan bir beslenme önerdik. Eğer hastamız bir ya da 2 gün daha geç gelmiş olsaydı ailesi maalesef üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdi."

 

Bu zor operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Rana Özçay'ın ailesi ise "Kızımız önemli bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Dr. Harun Reşit Ayangil ve Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi.