Son iki yılda entegrasyon sürecine verilen zarar giderilmeli!,

Türkler İçin danışma Kurulu (IOT) başkanı Aydın Akkaya seçim sonuçlarını değerlendirdi.


  • Kayıt: 13.09.2012 11:53:00 Güncelleme: 13.09.2012 11:53:00

Türkler İçin danışma Kurulu (IOT) başkanı Aydın Akkaya seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 

12 Eylül erken genel seçimlerinde Hollanda merkez partilerini tercih etti. Öncelikle bu seçimlerde kazanarak İkinci Meclise girmeye hak kazanan tüm Türkiye kökenli adayları tebrik ediyor, başarılarının devam etmesini diliyoruz.

 

Seçim sonuçları, Hollanda’da yabancı karşıtı bir hükümetin işbaşına gelmesini olanaksız hale getirmiş olması bakımından sevindiricidir.

IOT olarak bugüne kadar vurguladığımız gibi, VVD ve PvdA’nın elde ettikleri büyük başarıyla, 12 Eylül seçimleri bir dönüm noktası haline gemiş, yabancı ve islam karşıtı görüşler önemli ölçüde taban kaybetmişlerdir.

 

Burada göçmenlerin siyasi tercihleri de şüphesiz önemli rol oynamıştır. Son dönemlerde seçimlere katılımı teşvik amacıyla yoğun çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarımızı bu çabalarından dolayı kutluyoruz. Ayrıca, bu faaliyetleri yakından takip ederek büyük destek veren Türk medyasına da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Evet şimdi artık yeni bir hükümetin işbaşına gelme zamanıdır. Yeni koalisyon hükümetini önemli sorumluluklar bekliyor. Yeni kurulacak hükümet her şeyden önce Hollanda toplumunun tümüne hitap etmeli ve hiç bir kesimi dışlamadan herkesi kucaklayan bir politika izlemelidir. Özellikle son iki yılda toplumsal ilişkilerde oluşan tahribat giderilmelidir. Göçmenler arasında yerlilere göre üç katına çıkan işsizlikle mücadelede etkin adımlar atılmalıdır. Çocuklarımızın eğitimdeki fırsatlardan eşit şekilde yararlanabilmesi amacıyla gerekli önlemler alınmalı, ayrımcılıkla mücadele yoğunlaşmalıdır.