‘‘Finans Krizinin Nihai Etkisi Daha Gelecek’’

Avrupa ve Japon şirketlerinin yüzde 80’e varan çoğunluğu finans krizinin nihai etkisinin daha geleceğinden endişeli.


  • Kayıt: 11.10.2012 10:05:00 Güncelleme: 11.10.2012 10:05:00

Avrupa ve Japon şirketlerinin yüzde 80’e varan çoğunluğu finans krizinin nihai etkisinin daha geleceğinden endişeli.

 

Dünya çapında 5.000 büyük şirketin CEO’ları arasında Roland Berger’in yaptığı araştırmaya katılan bu şirketlerin yöneticilerinin bu yöndeki beklentilerinin en büyük gerekçesini alım gücünün düşmesi oluşturuyor.

 

Kalifiye eleman açığını ve Euro Bölgesinde yaşanan finansman problemlerinin de buna eklenmesiyle yapılan tahminlerin doğruluk payı daha da artıyor. Girişimcilerin dörtte üçünün daha randımanlı çalışma yöntemine başvurması yoluyla harcamalarını kısmaya gitmeleri de bu görüşü destekliyor.

 

Avrupa şirketlerinin yüzde onun ekonomik çöküşe yeterince hazırlıklı olmadığı belirtilen araştırmada, Japon şirketlerinin ise dörtte birin yeni bir ekonomik krize hazır olmadığının altı çiziliyor.

 

Büyüme

 

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 70’şinin ekonomik krize karşı koyabilmek için büyümek istediklerinin yer aldığı araştırmada, Avrupa şirketlerinin büyümelerinin önüne eğitimli ve kalifiye elaman sıkıntısının yüzde 54’ten fazla engel teşkil ettiği bildiriliyor.

 

Gelecek

 

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 61’i Yunanistan’ın Euro’dan çıkarılmasının kabul edilebilir olduğunu söylüyor. Üçte biri ise, Para Birliği’nin çökmesi durumunda Avrupa ve Japon şirketlerinin duruma hazırlıklı oldukları yer alıyor.