Uçaklar asıl İslama çarptı

Avrupa'da yapılan bir araştırmada, AB'de yaşayan insanların Müslümanlar'ı potansiyel terörist olarak gördüğünü ortaya koydu.


  • Kayıt: 11.10.2012 10:11:00 Güncelleme: 11.10.2012 10:11:00

Uçaklar asıl İslama çarptı

Avrupa'da yapılan bir araştırmada, AB'de yaşayan insanların Müslümanlar'ı potansiyel terörist olarak gördüğünü ortaya koydu.

 

Helsinki İnsan Hakları Federasyonu, Avrupa Birliği içindeki müslüman karşıtlığına dair bir rapor hazırladı. Rapora göre müslümanlar potansiyel terörist olarak görülüyor.
Helsinki İnsan Hakları Federasyonu, Avrupa Birliği içindeki müslüman karşıtlığına dair bir rapor hazırladı.
İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa, Danimarka ve İtalya'da yapılan araştırmaya göre özellikle 11 eylülden sonra müslümanlara yönelik önyargılar yükselişte.
Rapora göre bu altı ülke halkının önemli bir bölümü müslümanları potansiyel terörist olarak görüyor.

Danimarka'da müslümanlara temsil izni verilmiyor

Rapora göre Danimarka'da siyasi iklim azınlıklara karşı düşmanca. 160 bin müslümanın yaşadığı ülkede müslümanlara temsil izni verilmiyor.

Fransa'da da 5 milyon müslümanın yaşadığı ülkede türbanın okullarda kullanılması yasaklandı ve müslümanlara saldırılar var.

İngiltere'de müslümanlara yönelik ayrımcı uygulamalar yaygın
Helsinki Federasyonu raporuna göre, İngiltere'de antiterör kapsamında müslümanlara yönelik ayrımcı uygulamalar yaygınlaştı.
İngiliz medyası da müslümanlara karşı önyargı ve güvensizliği besliyor.

İtalyanların yüzde 33'üne göre müslümanlar ülkeyi işgal ediyor

İtalya'da da müslümanlara yönelik düşmanlık var. İtalyanların çoğu müslümanları potansiyel terörist olarak görüyor. Halkın yüzde 33'üne göre müslümanlar ülkeyi işgal ediyor.


Almanlar: 'Müslümanların göçü durdurulmalı'

Rapora göre Almanya'da da müslümanların durumu terörle mücadele kapsamında kötüleşti. Almanlar, 'müslümanların göçü durdurulmalı' görüşünde. Son bir yılda çok sayıda müslüman derneği ülkede saldırıya uğradı.