Zehra Sarıaslan Hollanda'yı BM Gençlik Teşkilatında temsil edecek.

Hollanda genelinde 60 adayın yarıştığı oylamada finale kalan Utrecht Üniversitesi Hukuk öğrencisi Sarıaslan, kadın hakları üzerine yapmış olduğu çalışma sonucu diğer 2 finalisti de geride bırakarak Hollanda’yı BM Gençlik Teşkilatında temsil edecek.


  • Kayıt: 26.11.2012 22:15:00 Güncelleme: 26.11.2012 22:53:00

Hollanda'nın Harderwijk şehrinde yaşayan Türk kökenli hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan, ülke genelinde yapılan oylamanın ardından Birleşmiş Milletler (BM) Gençlik Temsilciğine seçildi. Hollanda genelinde 60 adayın yarıştığı oylamada finale kalmayı başaran Utrecht Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zehra Sarıaslan, diğer 2 finalisti geride bırakarak birinci seçildi. Zehra Sarıaslan, BM gençlik temsilciliği için ilk adaylık başvuru yazısını, kadın hakları, şiddet gören kadınlar ve genç kuşağın sorunları üzerine yazmıştı.

Oylama öncesinde Birleşmiş Milletler Genel sekreteri Ban Ki-Moon'un sinevizyon eşliğinde katıldığı gecede aday olan herkese başarılar diledi. Ban Ki-Moon "Birleşmiş Milletler Gençlik Temsilciliği önemli bir görev. Büyük bir sorumluluk istiyor. Burada görev yapacaklar iki yıl boyunca güzel görevlerde bulunacaklarından eminim. Gençlerin üstlenecekleri bu görevler gelecek adına önemli olacağını belirtmek isterim." şeklinde açıklama yaptı.

 

Bu başarıyı bekliyordum, çünkü çok çalıştım.

Amsterdam Rode Hoed Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine 200'ün üzerinde davetli katildi. Gecede ailesinin ve Türk toplumunun desteğini de alan Zehra Sarıaslan, seçilmesiyle birlikte sevinç gözyaşlarını tutamadı. Bundan böyle iki yıl BM gençlik temsilciliğinde görev yapacak olan hukuk öğrencisi, kendisine oy veren sevenlerine iki bayramı birden yaşattı. Konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada oldukça sevinçli ve duygulu olduğunu söyleyen Zehra Sarıaslan birinciliğini tüm Hollanda Türk toplumuna armağan ettiğini söyledi. Sarıaslan, "Uzun bir adaylık yarışmasının ardından birinci seçilmekten çok mutluyum. Beni destekleyen Hollanda'da ki herkese teşekkür etmek istiyorum. Kurban Bayramı ile birlikte gelen bu başarı bana çifte bayram yaşattı." diyerek sevincini paylaştı. Birinci seçilmesine şaşırmadığını belirten Sarıaslan, "Bu uzun süreçte böyle bir başarıyı bekliyordum. Çünkü çok çalıştım. Hollanda'da Türk toplumu da bana büyük bir destek verdi. Onların desteği ile buraya geldim." dedi. İki yıl sürecek olan BM Gençlik Temsilciliği görevi için sik araliklarla New York’a gitmesi gereken başarılı öğrenci, Hollanda'da ki gençlere tavsiyede bulanarak şunları söyledi: "Cesaret edip kendinizi gösterin. Bu tür yarışmalara katılarak kendinizi tanıtma fırsatını kaçırmayın. Yaşadıkları ülkeye bir katkıları olsun."

 

 

Baba Mustafa Sarıaslan ise, "Şuanda kızım Hollanda'da birinci olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum. BM Gençlik Temsilciliğine seçilmesi ile iki bayramı birden yaşadık. Bu vesile ile kızıma destek veren tüm dostlarımıza şükranlarımızı iletiyorum. Bu başarı Hollanda'da yaşayan ve okuyan gençlere de büyük bir moral olacağı inancındayım." dedi.