''Bizimle rekabet zor iş !''

Hacı Mert Ekinci   (Dekor Mobilya)


  • Kayıt: 26.11.2012 22:41:00 Güncelleme: 26.11.2012 22:51:00

Savaş Büyük Tipi / Amsterdam

 

 

 

 

Her sayıda olduğu gibi bu sayımızda da bir tanıtım röportajı hazırladık. Hollanda'nın en büyük showroomuna sahip olan ve iki tane şubesi bulunan Decor Mobilyanın sahibi Hacı Mert Ekinci'den kuruluşları hakkında bilgi edindik. Özellikle bu alanda ihtiyaç sahibi olan okuyucularımızın ilgi duyacağını umuyoruz.

''Kaliteli ürün anlayışından ödün vermeyen Decor Mobilya, modern ve klasik modelleri ile beklentilere en iyi şekilde karşılık vermiştir. Değişen trendleri yakalayan ve sürekli güncellenen ürünlerini piyasaya süren Decor, müşterinin beğenisini ve kendilerine olan güvenini arttırmak için çaba sarfediyor.'' diyen Ekinci, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

''Bu sektörde 15 senedir varız. Baba mesleği olduğu için çekirdekten yetiştik diyebilirim. Kaliteyi ucuza satarak, sürümden kazanıyoruz. Utrecht ve Den haag'da olmak üzere iki şubemiz bulunuyor. Utrecht'te 5000 metrekarelik alanımızla Hollanda'nın en büyük showroomuna sahibiz. Den haag'da ise 3000 metrekarelik alanımız mevcut. Amsterdam'da da şubemiz olsun istiyoruz ama belirttiğim gibi küçük showroomlar bize göre değil. Eğer aramalarımız sonuç verir de büyük bir alan bulabilirsek, Amsterdam'a da şubemizi açacağız. Showroomun geniş olması müşteri için büyük avantaj. Katalogtaki resimlere bakarak seçmek yerine dokunarak, kalitesini kontrol ederek istediği ürünü almak, müşterilerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyor, bu düşüncemizi de yaptığımız işlere yansıtıyoruz. Ayrıca seçeneklerin fazla olması da çok önemli. Dekor'da aynı ürünün 30 ya da 40 çeşitini bulabilirsiniz.

 

 

2000 euro'ya tüm evi döşüyoruz.

 

 

Bakın size biraz da kampanyalarımızdan sözedeyim; 2.000 euro'ya tüm evi döşüyoruz. Yani, yatak odasını ve oturma odasını bu kadar ucuz fiyata donatabiliyorsunuz. Bu paketimiz çok esnek. Örneğin; Siz sadece oturma grubu istiyorsunuz. O zaman üç aile birleşebilir ve üç tane oturma grubu alabilirsiniz. Böylelikle, fiyatı ortalama 1200 euro olan oturma grubunu, 660 euro gibi bir miktara alabiliyor ve % 50 kár edebiliyorsunuz. Yine burada da seçme hakkı müşterimize ait. Çeşitlerimiz arasından istediği ürünü seçebiliyor. Diğer bir husus, Utrecht ve Den haag civarına nakliye ücreti de almıyoruz.

 

Kaliteyi ucuza satıyoruz.

Genelde İtalya'dan getirdiğimiz ürünlerimiz en az bir yıl garantilidir. Garanti süresi beş yıla kadar çıkabiliyor. Bizim sektördeki diğer kuruluşlarla farkımız ürün alımı sırasında ortaya çıkıyor. Depolarımız geniş olduğu için çok sayıda ürünü getirtebiliyor ve gemi yolu ile gelen konteynırları kendi olanaklarımızla nakledebiliyoruz. Yani herhangi bir aracıya bağımlı değiliz. Oysa ki diğer kuruluşlar, bu ürünleri toptancılardan temin edebiliyorlar. Bu da doğal olarak ürün fiyatlarını etkiliyor. Böylece aynı kalitedeki ürünü daha uygun fiyata satabiliyoruz. Anlaşılacağı gibi bizimle rekabet etmek zor iş.

 

Öte yandan bir diğer yeniliğimiz, evlenmek isteyen gençlere yönelik. Madem evlerini döşüyoruz, düğünlerini de yapalım istedik. Luxury adındaki düğün salonumuz yaklaşık bir ay sonra hizmete hazır olacak. Utrecht'te, mabilya mağazamızın hemen yanında hizmete girecek salonumuzda evlilik yapan gençlerimizi, Türkiye'deki 5 yıldızlı otele, bir hafta balayına gönderiyoruz. Düğünlerini yapıyoruz, balayına gönderiyoruz ve uygun fiyata evlerini döşüyoruz. Gerçek hizmet anlayışı işte budur.''