Başbakan Yardımcısı Babacan Hollanda Başbakanı Rutte ile Görüştü

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Hollanda'da Başbakan Mark Rutte ile görüştü.


  • Kayıt: 11.12.2012 12:11:00 Güncelleme: 11.12.2012 12:11:00

Başbakanlık'ta gerçekleşen Babacan-Rutte görüşmesinin başında, basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

 

Yaklaşık yarım saat süren ve Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan'ın da katıldığı görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Babacan, geçen ay Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Başbakanı'na iade-i ziyarette bulunduğunu belirtti.

 

Babacan, "(Mark Rutte) En son İstanbul'a geldiğinde Hollandalı ve Türk işadamlarının katıldığı toplantı yapmıştık. Orada zaten beni Hollanda'ya davet etmişti. Bu yıl biliyorsunuz 400. yıl etkinliklerinin son günü. Akşamki resepsiyonla 400. yılı kapatmış olacağız. Başbakan Mark Rutte ile çok güzel bir sohbetimiz oldu" diye konuştu.

 

Görüşmede Avrupa Birliği'nin ekonomik durumu dahil İtalya ve İspanya'daki durumu değerlendirdiklerini ifade eden Babacan, iki ülke ilişkilerinin gayet iyi olduğunu ve Başbakan ile görüşmesinde bu konuya da temas ettiklerini kaydetti.

 

Babacan, "Hollanda ile Türkiye arasındaki ticari konuları ele aldık. 400. yıl vesilesiyle Hollanda ile ülkemiz arasındaki ilişkiler gayet iyi gidiyor. Sırf ticaret değil. Bu yatırımlar için de gayet önemli. Yani Türkiye'den Hollanda'ya ve Hollanda'dan Türkiye'ye yatırımların artması için de önemli bir fırsat" değerlendirmesini yaptı.

 

Temasları kapsamında bugün Hollandalı işadamlarının iştirak edeceği bir yuvarlak masa toplantısına katılacağını ve ardından Dışişleri Bakanı, Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı, Ekonomi İşleri Bakanı'yla görüşeceğini aktaran Babacan, daha sonra Rotterdam'a geçeceğini dile getirdi.

 

Babacan, Rotterdam Limanı'nda incelemelerde bulunduktan sonra, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla Rotterdam Belediye Sarayı'nda düzenelenen etkinliklerin finaline de katılacak.