Maya kehaneti mi? 21 Aralıkta biletler çoğunlukla tek gidiş

Skyscanner’in araştırmasına göre, Maya Kehaneti tek yön biletlerin satışında artışa sebep oldu.


  • Kayıt: 11.12.2012 23:32:00 Güncelleme: 11.12.2012 23:32:00
Maya takvimine göre 21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceği ve bu tarihte İzmir'in Şirince ve Fransa'nın Bugarach köylerinin zarar görmeyeceğine yönelik iddialar uçuşlara yansıdı. Skyscanner'in yaptığı araştırmada uçuşların tek yön rezervasyon olarak yaptırılması dikkati çekti.
 
Avrupa'nın uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner'in konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmada 21 Aralık tarihinden önce Fransa'nın güneyine yapılan tek yönlü uçak bileti aramalarında yüzde 41 oranında artış gözlenirken, İzmir'e yapılan aramalarda da yüzde 30'luk bir artış dikkat çekiyor. Uçuşların tek yön olarak aranması kehanete inananların ne kadar ciddi olduğunu da gösteriyor. Bununla birlikte dünya genelinde birçok kişi de kehanete inanmıyor.
 
Araştırmada, Avrupa genelinde 22 Aralık, seyahat severler için en yoğun gün olarak görünüyor. Çalışanlar ve aileler, Noel tatili öncesi ailelerinin yanına ya da tatile gitmek için 22 Aralık'ı tercih ediyor. Bu tarih, Avrupa genelinde uçuşların en yoğun olduğu gün olarak dikkat çekiyor.
 
HERKES ŞİRİNCE VE BUGARACH'A UÇAK BİLETİ ARIYOR
Konuyla ilgili olarak bir yazılı açıklama yapan Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök " Araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler bizim için de şaşırtıcı oldu. Maya takvimine göre 21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğine inananlar yoğun bir şekilde Şirince ve Bugarach'a uçak bileti arıyorlar. Ancak 22 Aralık gününün de bütün senenin en çok uçuş aranan günü olması da kehanete inanmayanların sayısının oldukça fazla olduğunu gösteriyor" dedi.
 
MP