Türkiye-Hollanda İlişkilerin Kitabı Yazıldı

Türkiye-Hollanda İlişkilerin Kitabı Yazıldı


  • Kayıt: 17.12.2012 19:08:00 Güncelleme: 17.12.2012 19:08:00

Gazeteci-Yazar İlhan Karaçay'ın Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla yazdığı, "Türkiye-Hollanda Arasında 400 Yıllık Resmi İlişkiler ve Hollanda'ya Türk Göçünün 50'nci Yılı" adlı kitabının tanıtımı yapıldı.

 

Amsterdam'da düzenlenen 400 yıl etkinliklerinin kapanış töreninde kitabını Kuzey Hollanda Eyalet vali Yardımcısı Jan Run'a sunan Karaçay, iki ülke arasında geçmişi 400 yıl öncesine dayanan ilişkilere geniş bir perspektiften baktığını söyledi.

 

Geçen hafta Hollanda'yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a da kitabını sunduğunu aktaran Karaçay, bu kitabı okuyanların iki ülkeye "aşık olacaklarını" dile getirdi.

 

İki dilde yazılan kitapta belge ve fotoğraflar eşliğinde Hollanda'nın Osmanlı Devleti ile geliştirdiği siyasi, ekonomik ve kütürel ilişkiler, 80 yıl İspanya'yla savaşan Hollanda'ya Osmanlı Devleti'nin bakış açısı, lalenin Hollanda'ya getirilişi, Hollanda Kraliyet ailesi ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, 50 yıl önce başlayan Türk işçi göçünün serüveni ve Hollandalılar ile evli Türklerin hayatlarından kesitler sunuluyor.

 

45 yıldır Hollanda'da yaşayan Karaçay, 466 sayfadan oluşan kitabın ilk etapta 20 bin adet basıldığını, bunun 15 bininin Hollanda'da 5 binin ise Türkiye'de satılmasının planlandığını söyledi.

 

 


Önümüzdeki günlerde Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kitabının tanıtımı dolayısıyla bir resepsiyon düzenleneceğini de aktaran Karaçaya, "Bu kitap aynı zamanda okullarda ders aracı olarak da kullanılabilir. Zira Zwolle kentindeki bir kolejden 100 adetlik bir sipariş aldık" dedi.