2013 Yurtdışı Genç Liderler Programı

Yurtdışı Genç Liderler Programına 2013 yılında 8 ülkeden 40 genç kabul edilecek


  • Kayıt: 06.02.2013 19:56:00 Güncelleme: 06.02.2013 20:01:00

 

2012 yılı itibariyle yurtdışında yaklaşık 5 milyon vatandaşımız yaşıyor ve bu vatandaşlarımızın bulundukları ülkelere sosyal, ekonomik ve kültürel olarak katılımı gün geçtikçe artıyor. 

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerin kültür ve sosyal hayatına aktif katılımları, öncelikle yeni yetişen nesillerin eğitim hayatlarındaki başarının desteklenmesi ile gerçekleşebilir. Yurtdışı Genç Liderler Projesi bu düşünceyi temel alarak yurtdışındaki yeni nesil Türklerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri maksadıyla hazırlanmıştır. 

Yurtdışı Genç Liderler Projesi, farklı ülkelerde eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin üç senelik bir program dâhilinde eğitim almalarını öngörmektedir. Bu eğitim, gençlerin farklı kültür coğrafyalarını temsilen kültürlerarası iletişimini ve hayatın farklı sahalarında başarıyı mümkün kılacak kişisel gelişimini hedeflemektedir. Bunun yanında siyaset ve kültür tarihi, uluslararası ilişkiler konulu seminerler ve kültür gezileri programda yer almaktadır.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı