Nida ve Mültecilerden çiçeklerle Wilders'e cevap


  • Kayıt: 12.11.2015 13:57:00 Güncelleme: 12.11.2015 14:02:00

Rotterdamın yerel siyasi partisi NİDA mültecilerle beraber 7 kasım 2015 tarihinde Vlasmarkt ve Binnerotte’da bulunarak çiçeklerle Wilders’in mültecilere karşı düzenlediği nefret kampanyasına karşılık sevgi kampanyası gerçekleştirdi. Wilders’ta aynı gün ve aynı mevkide Beverwaard’da gerçekleştirilecek olan mülteci barınağının açılışının engellenmesi için broşür dağıttı. Liste başı el Ouali kampanya öncesi fikirlerini söyle beyan etti: ‘Wilders korku ve güvensizliği mobilize ederek nefret üretiyor. Biz kendi şehrimizde buna izin veremeyiz ve dolayısıyla güven ve sevgi ile karşılık vereceğiz’.

 

Nida ve Mültecilerden çiçeklerle Wilders'e cevap


Kalp vs kalpsizlik



‘Nefret ve korku sesleri bazen sert olsada, nihayet kalbin sevgisi kazanacak’ diyerek sözlerine başlayan Nourdin el Ouali. ‘PVV gibi partilerin halkın korkularını körükleyerek sorumsuz ve çok tehlikeli bir şekilde mülteciler konusunda üstünlük sağlamaya çalışıyor’. NİDA özellikle mülteci konusunda yürütülen nefret kampanyalarına karşılık hak, basiret ve en önemlisi sevgiyle karşılık veriyor.

 

Nida ve Mültecilerden çiçeklerle Wilders'e cevap

 

Rotterdam mültecilere sahip çıkıyor


NİDA’ya göre PVV ve Leefbaar Rotterdam haksız olarak Rotterdam’ın mültecilere karşı olduğunu ifade etmeye çalışıyor. El Ouali ‘Bu varsayımlar yanlıştır. Rotterdamlılar çeşitli yardım kampanyaları ve aktivitelerle Rotterdamda mültecilere daha rahat bir yaşam sunmak için çaba sarfediyor’ dedi. Konuşmasının devamında ise: ‘ Mülteciler gelecekte hemşehrimiz, vatandaşımız olacaklar. Mülteciler aynı biz gibi şiddet ve savaştan kaçıp daha özgür ve insanca bir hayat yaşamak için buralara kadar geldiler’ dedi.

Nida ve Mültecilerden çiçeklerle Wilders'e cevap


Sanal sevgi


NİDA’nın sosyal medya hesaplarında geniş yankı bulan sevgi kampanyası birkaç saat içerisinde 300 defadan fazla paylaşıldı ve 30.000 kişi tarafından okundu. Sosyal medyada Rotterdamlıların ortak tepkisi ‘Onlara iyilik ve sevgi dolu duygularımızla karşılık verelim’ oldu.

 

Nida ve Mültecilerden çiçeklerle Wilders'e cevap


Ayrıca çoğu insan sevgi kampanyasına gönüllü olarak katılım gösterdi. El Ouali ‘Bütün gönüllülerimize sevgi ve kardeşlik dolu bir gün geçirmesi için mail yoluyla bilgilendirdik’.


Ayrıca sevgi kampanyası basın tarafından ilgiyle takip edildi ve Algemeen Dagblad ve RTV başta olmak üzere haber olarak takipçlerine sunuldu.