Cito Kahramanları

Hollanda genelinde 21 eğitim merkezini bünyesinde bulunduran NPOİNT (Hollanda Eğititm, İnnovasyon ve Yetenek geliştirme Platformu),  8 öğrenci  cito sınavından tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı.


  • Kayıt: 07.04.2013 10:18:00 Güncelleme: 07.04.2013 10:18:00
 
Hollanda genelinde 21 eğitim merkezini bünyesinde bulunduran NPOİNT (Hollanda Eğititm, İnnovasyon ve Yetenek geliştirme Platformu),  8 öğrenci  cito sınavından tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Hollanda’da ilkokul son sınıf öğrencileri için her yıl olduğu gibi bu yıl da şubat ayının ilk haftası çok heyecanlı geçti. Yaklaşık olarak 165 bin ilkokul son sınıf öğrencisi üç gün boyunca cito sınavı için ter döktü.
 
Açıklanan sınav sonuçlarında geçtiğimiz yıla göre ülke genelinde bir düşüş gözlemlendi.  Ancak bu düşüşün tam aksine NPOİNT (Hollanda Eğititm, İnnovasyon ve Yetenek geliştirme Platformu) ile beraber çalışan eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerden 8 tanesi tam puan  aldı.
 
Tilburg şehrindeki Kennisplein Eğitim merkezi öğrencilerinden Fanni, 3 yıl önce ablasınında cito’dan 550 puan aldığını ve bunun kendisininde en büyük hedefi olduğunu söyledi.  Başarısından dolayı çok mutlu olan Fanni ;’’ Bu başarımda bana yardımcı olan Kennisplein Eğitim merkezine ve aileme çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.
 
 
Eindhoven şehrindeki Kennisplein Eğitim Merkezi öğrencilerinden Yasemin ise cito sınavının bu yıl çok zor olduğunu söyledi.  Ama kendine olan güvenini kaybetmeyerek  550 tam puan aldığını belirtti. Bu başarısında Kennisplein eğitim merkezinin, öğretmeninin ve ailesinin kendisine çok büyük destek olduğunu ifade etti.
 
 
550 tam puan çıkaran, Npoint bünyesindeki eğitim merkezleri;
 
Witte Tulp Eğitim Merkezi
Instituut Het Centrum Eğitim Merkezi
Kennisplein Eğitim Merkezi
Educatief Centrum de İjssel Eğitim Merkezi
 
NPOİNT vakfı 16 mart cumartesi günü yaptığı bir organizasyonla bu başarılı öğrencilerle beraber Amsterdam’daki Nemo bilim müzesini ziyaret etti. Daha sonra Amsterdam’ da kanal gezisi yapan öğrenciler unutulmayacak bir gün geçirdi. Gezi sadece eğlence ile sınırlı kalmayıp, gezilen yerlerde özellikle bilim, teknik ve kültürel alanlara vurgu yapıldı.
 
NPOİNT vakfı ile beraber çalışan eğitim kurumlarında öğrenciler ilkokul 6. sınıftan itibaren eğitimi destekleyen aktivitelere katılabiliyor.  Eğitim merkezlerinde; Hollandaca (dil bilgisi, anlayarak okuma, imla kuralları, vs.), matematik (teknik ve anlama) ve öğrenim becerileri üzerine aktiviteler düzenleniyor. Öğrenciler hafta sonları 6 ile 8 kişi arasında değişen sınıflarda öğrendiklerini tekrarlama, geliştirme ve bilmediklerini öğrenme fırsatı buluyorlar. İlkokul 7. sınıf ortalarından itibaren ise son sınıf seviye tespit sınavı olan cito’ ya ayrıca önem veriliyor ve bu sınav için hazırlıklar başlıyor.
 
NPOİNT vakfı genel başkanı Murat Alıcı yaptığı açıklamada birlikte çalıştıkları eğitim merkezlerinin yapmış oldukları aktivitelerin eğitim sisteminde tamamlayıcı bir unsur olduğunu belirtti. Alıcı ‘’ Öğrencilerin geri kaldıkları dersler genelde dil bilgisi ve matematik olduğundan bu derslere ayrıca önem verilmekte ve bu dersler ana ders olarak işlenmektedir. ‘’ dedi.
 
Alıcı, Npoint Vakfı olarak hedeflerinin öğrencilerini bir sonraki eğitim hayatına tam olarak hazırlamak ve kendi yetenekleri doğrultusunda gelişim sürecine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Bu katkıyı JASTİN Junior Akademiler adı altında liderlik, bilim, medya, sanat ve dil bilgisi temaları üzerinden öğrencilere haftalık olarak sunduklarını belirtti.
 
Cito sınavına hazırlanmak için öğrenciler cito sınavındaki sorulara benzeyen sorular üzerine çalışıyor. Ayrıca yedinci sınıfta bütün öğrenciler cito sınavına benzeyen bir hazırlanma sınavına giriyor. Bunun yanı sıra, öğretmenler öğrencilerine cito sınavı hakkında değişik bilgiler veriyor. Ancak birçok öğrenci için okullar bu sınavlara hazırlanmakta yeterli olmuyor. Eğitim merkezlerinde verilen ekstra dersler ve danışmanlık hizmetiyle bu açık giderilmeye çalışılıyor.
 
 
NPOINT hakkında daha geniş bilgiye www.npoint.nl sitesinden ulaşabilirsiniz.