Evlilik Oturum kartı olanların dikkatine!


  • Kayıt: 23.10.2019 15:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:25

Evlilik Oturum kartı olanların dikkatine!


Hollanda’ya evlilik yolu ile gelmek isteyenlerin, eşlerinin Hollanda’da başvuru yaptıkları zaman belirli kriterlere uymak zorundadırlar, maaş kriteri, iş kontratı vs.


Başvuru onaylandıktan sonra genellikle 5 yıllık oturum kartı verilir. Birçok insan 5 yıllık oturum kartı geldikten sonra oturum kartının garanti olduğunu sanmaktadır ve birçok hata yapmaktadır. Bunlardan birkaç ornek:


-Iş yerinden ayrılma- Daha az maaş ile çalısmaya devam etmek- Adres değiştirme- Sosyala başvuru- Yurt dışında uzun süre kalma


Son günlerde gelen dosyalarda IND’nin 5 yıllık oturum kartı vermesine rağmen, dosyaları takip etmesi ve hatta geriye dönük oturum kartlarını iptal etmesidir. Örneğin maaş kriterinde önemli olan asgari ücretin 1 yıl boyunca istek yapan kişinin kazanmasıdır, 1 yıl sonra eşin maaşıda sayılmaktadır.

 

Samenwonen (Birlikte kalma beraber yaşama) yaptığınız takdirde beş yıl boyunca beraber yaşamanız gerekmektedir. Fakat aynı işyerinde bir yıldan fazla çalışıyorsanız, işçi olarak oturum hakkınız vardır.


Evlilik yolu ile oturum aldıysanız, 3 yıl evli kalmanız yeterlidir. Bu kritere oturum kartınız olsa dahi uymak zorundasınız.


IND, geriye dönük oturum iptali yapa bilir, eğer bile bile yanlış bilgi verildi ise geriye dönük 12 yıla kadar oturum kartını iptal edebilir.


Saygılarımla,

Av. İsmet Özkara