Turizm Karikatürleri Yarışması ödülleri


  • Kayıt: 27.04.2014 17:52:00 Güncelleme: 27.04.2014 21:25:00

Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 57 ülkeden 705 eserin değerlendirildiği Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda Rusya'dan Andrei Popov’un eseri birinci olurken, ABD’den Felipe Galindo’nun eseri ikinci, Ukrayna’dan katılan Sergei Semendyaev’in eseri de üçüncü oldu.

 

Türkiye’nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın 5'incisini kazanan karikatüristler belli oldu. Ödüler, Club Calimerra Serra Palace’de gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine verildi.

 

 

57 ülkeden 705 eserin değerlendirildiği uluslararası yarışmada Rusya'dan Andrei Popov’un eseri birinci olurken, ABD’den Felipe Galindo’nun eseri ikinci, Ukrayna’dan katılan Sergei Semendyaev’in eseri de üçüncü oldu. Yarışmanın fikir babası rahmetli Prof. Atila Özer adına verilen Özel Ödüle ise Belçika’dan katılan Luc Vernimmen’in eseri layık görüldü. Yarışmada mansiyon kazanan sanatçılar ise şöyle belirlendi: Provijn Stefaan (Belçika), Pavel Constantin (Romanya), Santiago Cornejo (Arjantin) Cemalettin Güzeloğlu (Türkiye) ve Engin Selçuk (Türkiye).