Yazılıtaş Kitabını Tanıttı: “Hayat kendin olunca güzel”


  • Kayıt: 18.02.2019 20:53:00 Güncelleme: 18.02.2019 20:53:00

Yazılıtaş Kitabını Tanıttı: “Hayat kendin olunca güzel”


Psikolojik konularda aile danışmanı olarak çalışan Ayşe Yazılıtaş “Hayat kendin olunca güzel” isimli yazdığı ilk kitabını tanıttı.


Uden kentinde bulunan “Ayıntap” restoranda yemekli bir akşam düzenleyen Ayşe Yazılıtaş yeni baskıdan çıkan kitabını davetlilerine tanıttı. Yıllardır psikolojik aile danışmanlığı hizmeti veren Yazılıtaş sonunda hem kendinden hem de çalıştığı alandan bahsettiği yepyeni bir kitapla insanların karşısına çıktı. Ayşe Yazılıtaş ile “Hayat kendin olunca güzel” adlı kitabını konuştuk. Sade bir dil kullanarak yazdığı kitabını anlatırken hayli heyecanlı olan Yazılıtaş ikincisinin de yolda olduğunu duyurdu. Yazılıtaş şunları kaydetti.  

 


Soru: Ne zaman böyle bir kitap yazmaya karar verdiniz ve kitapta özet olarak neler anlattınız?


A.Y.: Kitabımda ben özellikle insanların orijinalliğine dönmeleri, yani toplumda beklenilen bir profile uymak zorunda kalmaları değil de daha çok kendilerine has neyse o olmaları ve bu alanda da insanların yaşamlarını sürdürmelerini bu kitapta öneriyorum. Ne zaman ki insanlar başka bir profile sahip olmaya çalıştılar, başka bir özellikleri taklit etmeye çalıştıkları andan itibaren bunalıma girebiliyorlar. Aslında bu kitapta vermek istediğim mesaj; insan, mesela kadın başarılı bir ev kadınıysa o zaman ev hanımı kalmalıdır. Ya da bir normalde erkek evinde daha iyi bir baba ise o zaman baba olarak devam etmelidir. Yani bizim hepimizin yeteneğimiz ne yönde ise kendimizi o yönde geliştirmemiz insanı daha çok mutluluğa ve huzura ulaştırıyor diye bilirim.  Buradan da “Hayat kendin olunca güzel ’in” anlamını çıkarmamız mümkün. Kısaca ne kadar çok kendin olursan o kadar huzurlu olursun bu dünyada.

 

 

Soru: Bu ilk kitabınızı ne kadar zamanda yazdınız?


A.Y.: Ben yoğun bir tempoda çalışan biri olduğum için süre biraz uzadı. Bu kitabı 16 ayda yazdım.


Soru: Çalışmalarınızdan esinlendiniz mi? Kitapta bunlara ne kadar yer verdiniz?


A.Y.: “Bu kitabın içerisine bir iki aile vakasını aldım. Bunlar Hollanda’da en çok karşılaşılan aile vakaları. Bunlardan biri şu ki, toplumumuz içinde maalesef bağımlılık sorununa çok sık karşılaşıldığı halde bu gündeme getirilmiyor. Bağlamlı olan birinin eşi ve çocukları ne gibi zararlar görebilir ben onu işledim kitabımda. İkincisi ise aile içi şiddete değindim. Aile içi şiddetin, duymasalar bile hissetmeleri dahi çocukların ruhsal sağlını etkileyebiliyor. Eşlerdeki öz güven yetersizliğinden dolayı yapılmış olan bir aile içi şiddet bazen nesilden nesile devam edebiliyor. Yani aile içi şiddet ve bağımlılık, bunları ele aldım bu kitapta.


Şunu da belirtmek isterim. Ben bu kitabı aslında kalbimle yazdım. İçimden geldiği gibi yazdım. Hatta gençlik yıllarımda sahsıma yapılan iftiralara yer verdim. Kızlara atfedilen olumsuz algıları yazdım. İşte kız şunu yapmaz, bunu yapmaz gibi diye yapılan engellemeleri yazdım. Mesela benim müziğe karşı çok yatkınlığım vardı ama sırf kız olduğu için engellendim. Onlardan dolayı esasen içimde bazı yaralar vardı onları paylaştım. Yani çok samimi bir şekilde yazdım. İnşallah okuyucularımda bu samimi havayı hissederek okurlar. Arzu edenler kitabı online olarak sipariş edebilirler Google da “hayat kendin olunca güzel” yazdıklarında nereden sipariş edebileceklerini görebilirler.”


Yazılıtaş eşi, annesi babası ve kardeşleri gibi en yakınlarının hazır bulunduğu akşamın sonunda kitabını imzaladı.


Adnan Şahin / Uden