Çobanlıktan Hollywood'a Uzanan Hikâye


  • Kayıt: 18.06.2014 11:05:00 Güncelleme: 18.06.2014 11:05:00

Batman'da doğan ve göç ettiği Avrupa da film yapımcısı olan Ömer Sarıkaya,"Bölgemiz film festivallerine ev sahipliği yapabilir" dedi.

 

Aslen Beşiri’li olan ve dünyanın bir çok yerinde çekilen sinema filmlerinde ‘Yürütücü Yapımcılık’ yapan Ömer Sarıkaya "Kıradağında çobanlık yaparken, bir anda kendimi dünya sinemaları platolarında yapımcı olarak gördüm" dedi.

 

Beşiri’den 1984 yılında ayrıldığını önce Bodrum, akabinde Hollanda ve ABD’ye giden Sarıkaya, yıllardır bir çok ülkede çekilen dünyaca ünlü sinemalara yapımcılık ve senaristlik yaptı.

 

"ORTADOĞU’NUN CANNES’İ BATMAN VEYA DİYARBAKIR OLABİLİR"

 

Batman’ın veya Diyarbakır’ın Cannes Film Festivali gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini ifade eden Independet Film Yapımcısı Ömer Sarıkaya "Hollywood başta olmak üzere, dünyadaki büyük sinema sektörleri Mezopotamya Uluslar arası Film Festivali’ne ev sahipliği yapabilir ve Fransa Cannes Film Festivali buralara kaydırılabilir. Bu konuda Kültür Bakanlığı nezdinde görüşmelere devam ediyoruz" dedi.

 

Büyük bir film festivalinin burada yapılması durumunda bölgeye canlılık geleceğini ve dünyaca tanınacağını belirten Sarıkaya, "Türkiye, İran, Irak, Suriye ve tüm Ortadoğu’nun adına Mezopotamya Uluslararası Film Festivalinin yapılması için tüm platformlar çalışma başlatmalı ve böyle bir organizasyonun hayalden ibaret olamayacağını gösterilmelidir" dedi.