“Türkiye’nin Çocuklarından, Türkiye Resimleri” konulu yarışma

T.C. Lahey Büyükelçiliği ve Türk Başkonsolosluklarının sosyal medya üzerinden yaptıkları duyuruda “Türkiye’nin Çocuklarından, Türkiye Resimleri” konulu yarışma hakkında bilgi verildi...


  • Kayıt: 10.02.2022 13:11:35 Güncelleme: 10.02.2022 14:36:45

T.C. Lahey Büyükelçiliği ve Türk Başkonsolosluklarının sosyal medya üzerinden yaptıkları duyuruda “Türkiye’nin Çocuklarından, Türkiye Resimleri” konulu yarışma hakkında bilgi verildi.

Duyuruda şunlara dikkat çekildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlamaları çerçevesinde “Türkiye” konulu resim yarışmasına bu yıl sizlerin de katılımını bekliyoruz.

“TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARINDAN, TÜRKİYE RESİMLERİ” YARIŞMASI…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl düzenlenecek kutlamalarda, yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının vatan, millet ve bayrak sevgisi başta olmak üzere millî değerlerimizi hatırlamaları ve bu değerlere bağlılıklarının artmasının sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca çocuklarımıza kültür ve sanat bilinci kazandırmak, onların yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek de hedeflenmiştir.

KATILIM KOŞULLARI VE BAŞVURU

Resim yarışmasına kendisi veya anne babası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye dışında ikamet eden 18 yaşının altındaki çocuklar katılabilecektir.

Yarışma, 8 – 12 yaş ve 13 -17 yaş olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenecektir.

Yarışmanın düzenlenmesinde ve Seçici Kurulda yer alanların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

Resimler, Türkiye temalı olacaktır.

Resimler, fiziki olarak yapılacaktır, dijital ortamda yapılacak resimler kabul edilmeyecektir.

Katılımcılar, resimlerinde her türlü resim ve boya malzemesini kullanabilecektir. (Sulu boya, kuru boya, yağlı boya, pastel boya, vb.)

Katılımcılar, yarışmaya birden çok resimle katılabilir.

Resimler, en az A4 (21,0 x 29,7 cm) en fazla A2 (42,0 x 59,4 cm) boyutunda kâğıtlara yatay olarak yapılacaktır.Resimlerin, daha önce hiçbir şekilde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Alıntı olan resimlerin sorumluluğu katılımcıya ait olup tespiti halinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen şekilde dereceye girip girmemesine bakılmaksızın yarışmaya gönderilen tüm resimlerin; işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ile sergileme hakkına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.

Yarışmaya gönderilecek resmin önyüzüne hiçbir bilgi yazılmayacaktır.

Posta veya kargo ile gönderilen resimler, çerçevesiz, paspartusuz olarak ve iki sert karton arasında katlanmamış, kırışmamış ve zarar görmeyecek şekilde yerleştirilerek gönderilecektir. Değerlendirilmesi mümkün olmayacak şekilde hasar gören resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru, bilgilerinin eksik olması durumunda başvuru, değerlendirmeye alınmayacaktır.

İnternet sitesinden gönderilecek resimler yüksek çözünürlükte JPG veya PDF formatında yüklenecektir.

Resimler, yarışma takviminde belirtilen süre içerisinde www.tbmm.gov.tr adresinden taahhütname (PDF formatında), veli muvafakatnamesi (PDF formatında), katılımcının dijital vesikalık fotoğrafı (JPG formatında), kimlik veya pasaport örneği (JPG formatında) ile birlikte yüklenecek veya bulundukları ülkelerin Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerine/konsolosluklarına veya Ziyaretçi Kabul Salonu 3. Kat Kültür, Sanat Yayın Kurulu Sekretaryası, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi – Ankara – Türkiye adresine taahhütname, veli muvafakatnamesi, kimlik veya pasaport fotokopisi ile birlikte posta veya kargo ile gönderici ödemeli olarak gönderilecektir. Posta veya kargo yoluyla başvurularda katılımcının dijital vesikalık fotoğrafı kultur.sanat@tbmm.gov.tr adresine gönderilecektir. Kargo kaynaklı gecikmelerden Türkiye Büyük Millet Meclisi sorumlu olmayacaktır.

Yarışma kapsamında gönderilen resimler, sahiplerine iade edilmeyecektir.

Dereceye giren resimler Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayı olmadan hiçbir yerde yayımlanmayacaktır.

SEÇİCİ KURUL

Yarışmaya gönderilecek resimleri değerlendirecek Seçici Kurul, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından resim alanında uzman üyelerden oluşturulacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi 18 Mart 2022

Yarışma Sonuçlarının İlanı 08 Nisan 2022

Ödül Töreni 18 – 23 Nisan 2022 haftası içerisinde

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Ödüller, 8-12 ve 13-17 olmak üzere iki ayrı kategoride verilecektir.

Birincilik Ödülleri: Tablet

İkincilik Ödülleri: Elektrikli Scooter

Üçüncülük Ödülleri: Drone

Mansiyon Ödülleri (5 adet): Boyama Seti

Dereceye giren çocuklar ebeveyni ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinin davetlisi olarak 23 Nisan Haftasında TBMM’yi ve Anıtkabir’i ziyaret edecektir.

YARIŞMA SONUÇLARI VE ÖDÜL TÖRENİ

Seçici Kurul değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları ve ödül töreni kesin tarihi www.tbmm.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı

Detaylı Bilgi:

Tel: +90 0312 420 77 55

+90 0312 420 77 38

e-posta: kultur.sanat@tbmm.gov.tr