Dordrecht Kitap Fuarına yoğun ilgi

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Dordrecht Ayasofya Camii teşkilatı başarılı bir kitap fuarına daha imza attı...


  • Kayıt: 25.03.2023 14:09:10 Güncelleme: 25.03.2023 14:09:10

Dordrecht Kitap Fuarına yoğun ilgi

Koronavirüs salgınından dolayı iki sene yapılamayan kitap fuarının dördüncüsü Ayasofya Camii’nin çok kullanımlı kapalı alanında gerçekleştirildi. Başta Türkçe olmak üzere, binlerce kitabın sergilendiği fuara Hollanda ve Belçika’dan çok sayıda ziyaretçi katıldı. Fuara Türkiye ve Hollanda’dan yazarlar katıldı.

Türkiye’den Hayati İnanç, Alişan Kapaklıkaya, Mehmet Işık ve Dilek Cesur gibi yazarlar katıldılar. Hollanda’dan ise Idris Sünbül ve Erkut Dinç kitapları ile fuara katkı sağladılar. Yazarlar seminer tarzında katılımcılara hitap ettiler, kitaplarını imzaladılar ve ziyaretçiler ile bol bol fotoğraf çekildiler.

HTF Dordrecht Ayasofya Camii Başkanı Ziya Safrantı kitap fuarının hedefinin Türk insanını okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Safrantı, “Okuyarak insanımız kendini geliştirme fırsatını bulacaktır.” dedi.

Kitap Fuarını ziyaret eden Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik bu başarılı çalışmalarından dolayı HTF Dordrecht Ayasofya Camii gönüllülerini tebrik etti. Gedik, giderek gelişen kitap fuarının gelecek yıllarda Türk toplumunun geleceğine daha da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Dördüncüsü gerçekleştirilen Dordrecht Kitap Fuarı’nda Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem de unutulmadı. Çeşitli açık artırımalar ve satışlar ile depremzedeler için yardım toplandı.

Dordrecht