Karsu "Confession" Albümü ile Türkiye'de


  • Kayıt: 13.02.2014 15:54:00 Güncelleme: 13.02.2014 15:55:00

Dünya sahnelerinde ayakta alkışlanan Karsu Türkiye'de ilk kez yayınlanacak albümü kapsamında vereceği üç konser için Türkiye'ye gidiyor.

 

Geçtiğimiz yıl ilk stüdyo albümü "Confession"ı Hollanda'da çıkaran ve uzun süre müzik listelerinde bir numarada kalmayı başaran Karsu, Türkiye'de yayınlanacak albümünün tanıtımı için İzmir, Ankara ve İstanbul'da konserler verecek.

 

Bu ilk stüdyo albümünü iki prodüktör; Nelson & Djosa ile birlikte hazırlayan Karsu, şarkılarını günlük yaşamdan esinlenerek yazıyor. "Confession"(İtiraf ) şarkısında sakladığı hislerini anlatırken "I might be" parçasında "Ben büyünce ne olabilirim?" in cevabını arıyor. "Crime"şarkısı şizofren bir genç kadının iki kişilik arasindaki bocalamasını anlatıyor. "Summer Breeze" ise Surinam'da (Latin Amerika) yazmış olduğu bir parça… "Confession" albümü Hollanda basınında çok iyi notlar aldı. Itunes caz sıralamarında 5 yıldız üzerinden 4 ve 4,5 yıldız alarak büyük başarıya imza attı. Albüm Belçika ve Hollanda'da caz listelerinde uzun süre 1 numarada yer aldı.

 

Karsu'nun bugüne kadar Türkiye'de bulunmayan "Confession" albümü "Y Kültür Sanat" etiketiyle 14 Şubat'ta Türkiye'de yayınlanacak. Albümün ilk klibi kendine özgü tarz

 

da seslendirdiği "Gesi Bağları" şarkısına çekildi ve albümle aynı gün Türk televizyonlarında yayınlanmaya başlayacak.

 

 

 

KONSER YER VE TARİHLERİ:

 

Ankara: 17 Şubat 2014 Pazartesi Saat: 20: 0 ODTÜ / KKM Kemal Kurdaş Salonu

 

İzmir: 18 Şubat 2014 Salı Saat 20:30 E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi

 

İstanbul: 20 Şubat 2014 Saat 20:30 Zorlu Center PSM/ Drama Sahnesi'nde

 

Caz, Blues, soul, funk müziklerini Türk müziğiyle birleştirerek kendi tarzını yaratan Karsu, sadece piyano çalmıyor; o aynı zamanda çok iyi bir şarkıcı, söz yazarı, besteci ve aranjör. Kendi besteleri olan İngilizce parçaların yanı sıra, "Divane Aşık Gibi", "Gesi Bağları", "Domates Biber Patlıcan", "Neredesin Sen" gibi Türk şarkılarını da yorumluyor. Ayrıca Türkiye'deki konserlerine büyük önem veriyor ve özel olarak hazırlanıyor. Organizasyonu Y Kültür Sanat tarafından yapılan konserlerin biletleri Biletix'te satışa sunulmuştur.