Ankara'da yaklaşık 400 tane kasetli sanatçı var ve hepsi Ankaralı Namık'ın yaptığını yapmaya çalışıyor


  • Kayıt: 26.06.2015 12:51:00 Güncelleme: 26.06.2015 12:51:00

 

Öncelikle bizimle bu röportajı yaptığınız için teşekkür ediyor ve sorularıma geçmek istiyorum. Ankaralı Namık'ı bilinmeyen yönleriyle biraz anlatır mısınız?


1976 yılında Ankara'da doğdum. Babamın tayini dolayısıyla ilkokulu Çankırı'nın Yeşilöz köyünde bitirdim ve Devlet Yatılı Okullar sınavını kazanarak tekrar Ankara'ya döndüm. Ortaokul ve lise öğrenimimin ardından İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandım. Okulu bitirmeme rağmen stajlar haricinde mühendislik yapmadım.

 

Oğuz Yılmaz, İbo Show'a katılmamı istemedi

 

İbrahim Tatlıses'in Ankara'da yapılan çekimine katılmanız sizin için milat oldu. Bu süreci biraz anlatır mısınız?


İmparator çekimler için Ankara'ya geliyor ve hangi sanatçının daha çok dinlendiğini öğrenmek için kasetlerin satıldığı yer olan Bedderesi'ne gidiyor. Orada kendisine,'' Ankaralı Namık adında biri çıktıŞu an sadece onun kasetleri satılıyor.'' deniliyor. Bunun üzerine İbrahim Talıses benim kasetimi alıyor ve ''Hadi çık da gel'' adlı parçamı dinleyip, ağlıyor. Böylece, beni İbo Show'a çıkarmaya karar veriyor. Ama o akşam İbo Show'a davetli olan Oğuz Yılmaz, benim proğrama katılmamı istemiyor ve ''Namık proğrama çıkarsa ben çıkmam.'' diyor. (Bu olayı ilk defa size anlatıyorum. Daha önce hiçbir yerde söylemedim.)

 

O nedenle İbrahim Tatlıses beni proğramına davet edemedi ama proğram sonrasında beni görmek istediğini ve kaset satışlarında kendisini geçen tek sanatçı olmamdan dolayı anlımdan öpmek istediğini bildirmiş. Ben de o esnada ofisimde oturup, proğramı izliyordum. Bir kelime de benden bahseder mi diye beklerken, umulmadık bir şekilde Oğuz Yılmaz proğramı terketti. Aslına bakarsanız terketmek zorunda bırakıldı. Bu yaşanan olay, Ankaralı Namık'ın miladı oldu. Benim için bir devir bitti, yeni bir devir başladı.

 

Televizyonlarda boy gösteren birçok şarkıcı var ama genelde umduklarını bulamıyorlar. Siz elinize geçen bu fırsatı değerlendirip, hızlı bir çıkış yakaladınız ve Türkiye çapında bir üne kavuştunuz. Bu başarının sırrı ne idi?

Halkın içinden gelen biri olarak halkın dilini aldım ve albümüme koydum. Beni sevmelerinin asıl sırrı burada yatıyor. İbo Show'a katılmadan önce albümüm 1 milyon 700 bin satmıştı. Yani insanlar albümlerimi dinliyorlardı ama AnkaralıNamık'ın kim olduğunu bilmiyorlardıİbrahim Tatlıses proğramına davet etti ve ''İşte Ankaralı Namık bu!'' dedi. Bunun sonucunda kaset satışlarım 2 milyon 500 bine ulaştıİki haftada 800 bin kaset satmak her sanatçıya nasip olacak bir gelişme değil.

 

Bir dönem Ankaralı sanatçılar arasındaki söz düellosunu ekranlardan izledik. Bu tartışmaların kaynağı neydi? Siz bu tartışmanın neresindeydiniz?


İlk olarak şunu söylemeliyim ki, o tartışmaların hiçbir yerinde olmadım. Kaldı ki ekranlardan ''Beni bir proğramda tartışırken görürseniz, o kanalı değiştirin.'' şeklinde açıklama yaptım. Ben o tür tartışmalar için halkımın karşısına çıkmadım, çıkmam da.

 

Oğuz Yılmaz Ankaralı sanatçıların ilkidir. Ankaralı Turgut ise bu olayın medya yüzüdür. Oğuz Yılmaz yapmış olduğu 13 albüm sonrasında televizyonlarda görülmüş, Ankaralı Turgut daha ilk kasetinde ekranlarda yerini almıştır. AnkaralıYasemin de bu sektörün bayan versiyonu olarak çıkış yaptı. Belli bir süre sonra bu yüzler eskidi ve halk tarafından dinlenmez hale geldi. Tam o esnada halk, Ankaralı Namık'ı tanıdı ve zirveye taşıdıŞu an Ankara'da yaklaşık 400 tane kasetli sanatçı var ve hepsi Ankaralı Namık'ın yaptığını yapmaya çalışıyor. Arkamdan gelen, benim yaptıklarımı yapmak isteyen her sanatçı benim için gurur kaynağı. Dünyanın her yerinde Türkler yaşıyor. Benim her yere yetişme ve oradaki insanları eğlendirme gibi bir şansım yok. Önemli olan işlerini layıkıyla yapmaları ve insanların beklentilerine cevap verebilmeleridir. İşini iyi yapan herkesin alnından öperim.

 

 

 

 

 

Boş zamanlarınızda, kendinizle başbaşa kaldığınız zaman ne yaparsınız?


Eş dost sohbetinden çok hoşlanan biriyim. Genelde arkadaşlarımla, yakınlarımla zaman geçirmek istiyorum. Ayrıca doğayı çok seviyorum. Doğada yanlız kalmak, kendimi dinlemek bana huzur verir. Hayvanlarla çok iyi anlaşırım. 11 tane değişik cinsten köpeklerim var. Hepsini de yavru iken alıp, eğitimlerini ben verdim. 

 

Hollanda'da yaşayan Türkler genelde Anadolu'dan geldikleri için, burada yoğun bir hayran kitlesine sahipsiniz. Onlar için ne söylemek istersiniz?


Onlar istediği, dinlediği sürece ben her zaman varım. Salonu doldurdular ve konser bitmesine rağmen benimle fotoğraf çektirmek için hala beklediklerini biliyorum. Bana gösterdikleri ilgiden ve sevgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.