Farklı kültürlere sahip insanlara hizmet veriyoruz

Farklı kültürlere sahip insanlara hizmet veriyoruz


  • Kayıt: 08.01.2014 09:01:00 Güncelleme: 08.01.2014 09:01:00

Hollanda’da, kültürel azınlıklara yıllardır ‘Kaza Uzmanı’ olarak hizmet veren Ethem Emre ile kısa bir söyleşi yaptık. Sizin için kısa sorular sorduk, kısa cevaplar istedik.
1. ‘Kaza Uzmanlığı ve Danışmanlık’ çalışmalarınıza ne zaman başladınız?
1995 yılında Turkiye’de Hollanda hukuk sigortaları adına 10 yıl kadar kendi şirketimle hizmet verdim. Daha sonra da bu alandaki hizmetlerimizi Hollanda’da sürdürmekteyiz.
2. Kurumuz hakkında kısa bilgi verir misiniz? Hollanda genelinde nasıl hizmet sunuyorsunuz?
Hollanda’da iki kurumumuz yani iki markamızla hizmet vermekteyiz: ELFI Letselschade & Advies olarak daha çok Zeeland, Brabant, Zuid Holland, Limburg bölgerinde; Randstad Letselschade& Advies olarak da diğer bölgelerde hizmet vermekteyiz. Kendi dil ve kültüründe hizmet anlayışıyla tüm yabancılara ulaşmaya çalışıyoruz. Tabiki öncelikli olarak Türk toplumuna hizmet vermekteyiz.
3. İnsanlar size nasıl ulaşıyorlar? Size kolay ulaşmak mümkün müdür?
Memnun müşterilerimiz sayesinde büyüyoruz. Tabiki marka oluşumu içinde Türk basınında yer alıyoruz. Tanıtım ve bilgilendirme anlamında www.letseladvies.nl, www.elfi-letselschade.nl, www.kazaavukati.nl gibi internet sayfalarımız, broşür ve afişlerimiz mevcuttur.
4. Kimlere hizmet veriyorsunuz? ‘İnterculturel’ ile neyi anlatmak istiyorsunuz?
- Farklı kültürlere sahip insanlara hizmet veriyoruz;
- Tarafların (yani mağdur ile karşı taraf temsilcileri, sigortaları, avukatları, sağlık kurumları gibi…) uygun zeminde anlaşmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz;
- Her iki tarafın da memnun olabileceği uygun sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.
5. Hizmet alanlarınız nelerdir? Hangi konulardaki dava ya da dosyalara bakıyorsunuz?
İş ve trafik kazaları ağırlık verdiğimiz konular arasında yer almaktadır. Karşı taraf sözkonusu olduğunda, tüm zedelenmelerde hak aramak mümkündür.
6. Size en çok hangi dava konularını içeren dosyalar gelmektedir?
Bize en çok trafik kazalarıyla ilgili dosyalar gelmektedir.
7. Sizi, bu alanda başka hizmet veren şirketlerden farklı kılan nedir? Nasıl bir pratik çözüm yolu izliyorsunuz?
Bizim pratik çözüm anlayışımız: ‘uzlaşarak en kısa zamanda sonuca gitmek’ şeklindedir. Sigortalar, insanlara sadece maddi olarak katkı sağlayacağına göre; maddi bakımdan sonuca gitmek, mağdur insanların çıkarına olacaktır.
8. Müşteri memnuniyetiniz nasıldır? Yani, size başvuruda bulunan mağdur müşterileriniz sizin çalışmalarınızdan memnun mu, neden?
Evet, bizim müşterilerimiz, çok hızlı ve adil çözümlerimizden dolayı, hizmetlerimizden memnun olmaktadırlar.
9. Kısa ve uzun süren dava süreleri ne kadardır? Hangi davalar neden uzun sürer?
Kaza sonrası tazminat davalarının sonuçlandırılması, bizim çalışma yöntemimizle; hafif kazalar için 3 ile 9 ay, ağır kazalar için ise en fazla 2 yıl sürmektedir.
10.Başka avukat ya da kurumlarda tamamlanamayan davalar size geliyor mu? Genelde ne tür konular bunlar?
Her kuruluşun kendine has çalışma şekli, davaya bakma şekli vardır. Kendi menfaatlerini ön planda tutan kurum ve meslektaşlarımız mevcuttur. 3 ile 4 yılda avukatların çözemediği bir çok dosyayı biz 3 ile 6 ay içinde sonuçlandırmışızdır.
11.Kazazedeler, mağruz kaldıkları kazadan sonra nasıl bir yol izlemelidirler?
Uzun lafa gerek yok. Bizden ücretsiz danışmanlık hizmeti almalarını öneriyoruz.
12.Bir dava en hızlı bir şekilde nasıl sonuçlanır?
Sağlık konularında tartışma olmamalı. Talep edilen zarar mutlaka belgelendirilebilmeli. Zararın mevcudiyeti inandırıcı olmalı. Doğru, ilkeli kurum ve uzmanlardan hizmet almalı.
13.Masraflar ( Hukuk ve danışmanlık )
Bu tür davalarda, mağdur hiç bir zaman hukuk hizmetleri için ücret ödemez. Bu hizmetlerin masrafını sorumlu sigorta, hizmet veren kuruma yasal olarak ödemek zorundadır.
İkinci ya da üçüncü kuruma başvurduğunuzda, sigorta bu kuruma masraf ödemeyebilir. Çünkü sigorta, ilk hizmet veren kuruma zaten masraf ödemiş ve ödenek bütçesini bitirmiş olabilir.