Hayatınızın ipleri artık kendi ellerinizde olacak

Hayatınızın ipleri artık kendi ellerinizde olacak


  • Kayıt: 29.01.2014 22:16:00 Güncelleme: 29.01.2014 22:16:00

Kendinizi tanıtır mısınız?

 

Ben Nagihan Sungur. Bir yaşından beri Hollanda'da yaşıyorum. 2008 yılında babamı kaybettikten sonra büyük bir boşluğa düştüm. Zamanla kendime, ''Ben kimim? ve Hayattan beklentilerim nedir?'' diye sorular sormaya başladım. Bu sorulardan yola çıkarak psikoloji alanında incelemeler yapmaya başladım. Kişisel gelişim, hipnoz ve EFT Terapisi üzerine HBO düzeyinde eğitim gördüm. Bu sayede ilk etapta kendimi tedavi ettim. şu an hem özel bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum hem de bağımsız olarak kişisel gelişim uzmanı ve duygusal özgürleştirme terapisti olarak hizmet veriyorum.

 

Sosyal hizmetler uzmanlığından EFT Terapiliğine geçiş yapan ve 1 yıldır EFT Terapisti olarak çalışan arkadaşım Nevin Dikici ile beraber bazı konularda ortak çalışma yapıyoruz. Bunun dışında Nevin hanım Arnhem bölgesi, ben ise Rotterdam Bölgesiyle ilgileniyorum.

 

Kişisel Gelişim Uzmanlığı ne demektir?

 

Her insanda belirli bir yetenek ve potansiyel vardır. Bu yeteneği kullanarak birey, arzu duyduğu her işi başarabilir. Ama çocukluktan başlayan sosyalleşme aşamasında okul sistemi, aile ve toplum yapısı gibi etkenler yeteneklerimizi keşfetmemizi engellemektedir. Bundan dolayı çoğu zaman kendimizi bazı durumlarda eksik hissederiz. Bir amaca ulaşmayı ne kadar arzulamış olsak dahi içimizde genelde ''Ben yapamam! veya Bunu başaramam!'' hissi vardır. İnsan içinde barındırdığı yeteneğin ve gücün farkına vardığı zaman, başarı ve kaliteli yaşam kendiliğinden oluşacaktır. Kişisel gelişim uzmanı, bu süreç içerisinde insanlara rehberlik etmektedir.

 

 

 

 

 

Mutluluğu dışarıda aramayı bırak, kendi içinde mutluluğu neden engellediğini keşfet

 

Hangi teknikleri kullanıyorsunuz?

 

Verdiğimiz hizmetlerde en iyi sonuçları alabilmek için konuşma tekniklerinin yanısıra, EFT ve TAT gibi duygusal özgürleştirme teknikleri ve hipnoz yöntemi kullanmaktayız. Her insan eşsiz ve farklıdır. Bu nedenle birey için en doğru teknik hangisi ise o tekniğe başvuruyoruz. Dolayısıyla her müşterimiz kendine özel bir tedavi süreci yaşamaktadır.

 

EFT Terapisi ne anlama geliyor ve insanlar için nasıl bir fayda sağlıyor?

 

Emotional Freedom Techniques (EFT), bir enerji psikolojisi tekniğidir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleştirme terapisidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akapunktur ile, olumlamalar açısından da NLP’nin ortak bir sentezi diyebiliriz. Tüm fiziksel, zihinsel ve ruhsal sorunların altında, enerji sistemimizdeki tıkanıklıklar yatar. EFT, bu tıkanıklıkların ortadan kaldırılmasında kullanılan yöntemdir.

 

 

 

Bu teknikleri uygulayarak hangi psikolojik sorunları ortadan kaldırıyorsunuz?

 

 

Verdiğimiz seanslar kısa bir süre içerisinde kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Yaptığımız tedavileri; korkular ve fobiler, kilo sorunları, depresyon, travma sonrasi stres bozukluğu, mesleki tükenmişlik hastalığı, cinsel sorunlar, yas veya ayrılık sonucu keder, uyku sorunları, öz güven eksikliği ve strese bağlı fiziksel ağrılar şeklinde sıralayabiliriz.

 

 

 

 

 

Geçmişten ders çıkar, şimdi ki anı doya doya yaşa ve kendini geleceğe hazırla

 

Tedavi süresi kişiye göre değişkenlik gösterir ama ortalama bir süre verebilir misiniz?

 

 

Söylediğiniz gibi tedavi süresi kişiye ve duruma göre değişkenlik gösterir. Bu süre bireyin yaşamış olduğu travma sayısı ile doğrudan orantılıdır. Genelde 4 ya da 6 seans arasında gerekli olan iyileşmeyi görüyoruz. Fobi gibi basit ama sık görülen bir rahatsızlık söz konusu ise, genelde 2 seansta bu sorunu aşabiliyoruz.

 

 

 

Herhangi bir sigorta şirketi ile birlikte çalışıyor musunuz?

 

 

Şu an çalışmıyoruz ama bunu sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Seanslarımız bir buçuk saat sürüyor ve her seans için 95 Euro talep ediyoruz.

 

 

 

Her yaştan hastayı kabul ediyor musunuz? Belirlediğiniz bir yaş aralığı var mı?

 

 

Herhangi bir yaş aralığımız yok ama daha iyi anlaşabilme adına hastalarımızın 6 yaşından büyük olması gerekiyor. Mesela belirli bir yaşa gelmesine rağmen hala yatağını ıslatan çocuklara da yardımcı oluyoruz.

 

 

 

Tedavinin başarıya ulaşma oranı nedir?

 

 

Tedavi olmayı gerçekten isteyen bireylerde başarı oranımız çok yüksek. Bunu söylerken, ''Tedavi olmayı istemeyen neden gelsin!'' gibi bir düşünce insanların aklına gelebilir. Uyguladığımız tedaviler esnasında bilinçaltına girdiğimiz anda bazı bireylerde görüyoruz ki; Bu rahatsızlık nedeni ile etraflarından gördükleri ilgi ve alaka onların hayata bağlanma sebebi. Bu yüzden bilinçaltı bu rahatsızlıkları sürdürmeyi seçiyor. Bu tür duyguları da tedavi edebiliyoruz ama bazı hastalar maalesef bilinçaltını kapatıyor ve bu nedenle müdahele şansı bulamıyoruz.

 

 

 

Bir de terapi amaçlı 10 günlük Türkiye seyahatiniz var. Bu konuda bilgi verir misiniz?

 

 

Seyahat proğramına, sorunlardan uzaklaşmak ve mutluluğa emin adımlarla ilerlemek isteyen herkes katılabilir. Bu sayede bireyler, hem güzel bir tatil beldesinde tatillerini yapmış olacaklar, hem de terapilerine rahat bir ortamda devam edecekler. O içinde bulundukları stres ortamından uzaklaşmaları ve aynı zamanda rehberlik hizmeti almaları tedavi sürecini oldukça kısaltmaktadır. Hollanda'ya döndükten sonra alacakları iki seans sonrasında tedavilerine son verilecek, hayatlarına kaldıkları yerden ama sağlıklı bir biçimde devam edeceklerdir.

 

Line of Destiny Eigen KR8

 

Nagihan Sungur Nevin Dikici

 

06 41 20 66 08 06 39 77 48 80

 

www.lineofdestiny.nl www.eigenkr8.nl

 

info@lineofdestiny.nl contact@eigenkr8.nl

 

KAYNAK : KADIN DERGİSİ

 

Röportaj : Savaş Büyük Tipi